Mesures de desconfinament a Mislata

Fase 0 - Pla per a la transició cap a una nova normalitat
Informació
04/05/2020

El Pla és orientatiu, perquè planteja el full de ruta que té el Govern per a avançar cap a la nova normalitat. Les decisions concretes i definitives s'adoptaran pel ministre de Sanitat i la resta d'autoritats delegades.

Per tant, totes les respostes s'adeqüen al Pla aprovat, però podrien canviar si la decisió definitiva fóra altra.

La transició serà gradual, asimètrica i coordinada i l'activitat i la mobilitat s'estructurarà en quatre fases en funció del control de l'epidèmia i la velocitat que permeta la situació sanitària de cada zona, a més d'altres factors, que seran públics i es mesuraran d'acord amb criteris objectius.

Mislata, en tractar-se de la ciutat amb més densitat de població d'Espanya ha adoptat mesures extraordinàries per a garantir la seguretat i la prevenció, així com per a facilitar la distància de seguretat:

1 Recomanació de caminar i passejar sempre per la vorera de la teua dreta, en el sentit de la circulació (aquesta recomanació es pot convertir en obligació en cas de no respectar-la de manera majoritària).

2 Gràcies a un acord aconseguit amb la Delegació del Govern, es permet la utilització del Parc de Capçalera de València des de Mislata fins al pont Nou d’Octubre per a passejar i fer esport.

3 Es reobri el Parc de la Canaleta a partir del diumenge 3 de maig en el seu horari establit, únicament per a majors de 70 anys i persones dependents en els horaris permesos.

4 Es prohibeix la circulació i es tanca al trànsit un carril de l'avinguda Gregorio Gea per a dedicar-lo al passeig i fer esport els diumenges i festius (es podria ampliar més dies si fóra necessari en següents fases).

5 S'estableix la prioritat i preferència de circulació per a esportistes per totes les calçades de la ciutat.

6 Es fixa un límit de velocitat de 30km/h per a la circulació de vehicles en tot el terme municipal de Mislata.

S'habilita un circuit biosaludable de 6km per a fer esport i passejar de manera segura. Es recomana fer ús en el sentit indicat. Per a garantir la seguretat, es prohibeix la circulació del trànsit rodat en la zona de 6h a 23h.

8 Com a mesura de prevenció es repartiran màscares a persones vulnerables i grups de risc en zones de passeig des del dissabte 2 de maig.

9 Es permet l'ús de les zones d'esplai per a gossos on existirà aforament màxim de persones depenent de la grandària, guardant sempre la distància de seguretat.

10 Es permet acudir als horts urbans municipals. El màxim d'aforament permés a l'interior de la instal·lació serà de 10 persones simultàniament.

11 Es dupliquen els efectius de Policia Local per a garantir el compliment de totes les normes.

Tornar