Ban. Mesures de la Comissió de Seguiment Municipal Permanent davant el Covid-19

Ban
12/03/2020

El 31 de gener de 2020, l'Organització Mundial de la Salut va declarar el brot de COVID-19 com a Emergència de Salut Pública d'Importància Internacional.

Per Decret 4/2020, de 10 de març, del president de la Generalitat, s'ha suspés i ajornat la celebració de les festes de les Falles a la Comunitat Valenciana. Així mateix, per Resolució d'11 de març de 2020 de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública s'han aprovat mesures excepcionals per a esdeveniments festius i de concentració de persones a la Comunitat Valenciana. També s'ha determinat que els partits i competicions esportives de caràcter professional només podran celebrar-se sense assistència de públic. Totes aquestes mesures estan dirigides a evitar la propagació i el contagi pel Covid-19.

Davant aquesta situació, l’Ajuntament de Mislata ha convocat una Comissió de Seguiment Municipal Permanent davant el COVID-19. Està presidida per l'alcalde, la vicealcaldessa, i els tinents d'alcalde de l'equip de govern, el comissionat de l'Àrea de Salut , la cap de secció de l'Àrea de Salut, la coordinadora de Centres de Salut, la coordinadora d'Infermeria, l'inspector en cap de la Comissaria de Mislata, el cap de la Policia Local, el gerent de l'empresa pública Nemasa i el secretari de l'Ajuntament, entre altres.

LES PRIMERES MESURES ADOPTADES HAN SIGUT:

1- Suspensió de qualsevol tipus d'activitat a la via pública i centres municipals per a evitar concentracions de persones i col·lectius. Ordenar el tancament d'exposicions municipals, tallers i cancel·lar totes les activitats per a les pròximes setmanes.

2- Suspensió de totes les competicions esportives oficials i activitats esportives municipals.

3- Limitar l'aforament de les tres sales d'estudi municipals i biblioteques.

4- Suspensió de les classes en col·legis i instituts, amb possible pròrroga, seguint les directrius marcades per la Conselleria d'Educació i t ancament de l'Escola d'Adults.

5- Suspensió de l'activitat a les llars municipals i espais de persones majors fins a, almenys, el final del mes de març.

6- Ordenar a l'empresa pública la neteja extraordinària de parcs infantils, bancs i espais públics amb productes antivírics.

7- Atendre les úniques fonts oficials d'informació: Ministeri Sanitat i Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública; eludint qualsevol tipus de missatge alié a aquestes fonts.

8- Atendre els nous protocols d'autoprotecció personal, seguint les recomanacions d'higiene fixades des de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública i el Ministeri.

Mislata està preparada. Vull transmetre a tota la ciutadania un missatge de tranquil·litat. S'estan prenent totes les mesures adequades i proporcionades per a anar un pas per davant i així intentar minimitzar la propagació del coronavirus.

Tornar