Mislata es convertix en una ciutat plenament cardioprotegida

L'Ajuntament de Mislata ha instal·lat seixanta-dos nous desfibril·ladors en punts clau de la ciutat, creant així una xarxa de DEA's (Desfibril·ladors Externs Automatitzats) per a atendre una emergència d'origen cardíac en el menor temps possible
28 de desembre 2021

Carlos F. Bielsa: “Complim així el nostre compromís polític de millorar la resposta sanitària davant casos d'aturada cardíaca. Amb la compra de nous equips i la formació del personal municipal, podrem actuar ràpidament i salvar vides en qualsevol edifici públic”.

La ciutat de Mislata s'ha convertit en els últims anys en una de les ciutats que major nombre d'equips ha adquirit per a evitar les morts sobtades. Desfibril·ladors que hui ja estan instal·lats en tots els edificis municipals, així com en tots els cotxes patrulla de la Policia Local. Amb la instal·lació de 62 nous desfibril·ladors, Mislata es convertix en una ciutat completament cardioprotegida: formant al personal dels centres i habilitant desfibril·ladors en qualsevol local municipal.

Aquestos desfibril·ladors se sumen als ja adquirits pel municipi en els últims anys creant un sistema integral de DEA’s (Desfibril·ladors Externs Automatitzats). Com comenta l'alcalde de la localitat, Carlos Fernández Bielsa, “posa de manifest el nostre compromís amb la salut de la ciutadania, amb el fet de salvar més vides sempre que estiga a les nostres mans”.

El personal dels centres on s'han instal·lat els desfibril·ladors ha rebut, a càrrec de l'empresa adjudicatària del contracte, una formació per al maneig d'aquestos equips. D'aquesta manera en qualsevol espai públic de Mislata sempre hi haurà personal preparat per a actuar davant aquesta mena de situacions. Això és una cosa que per al regidor de Recursos Humans i responsable de l'àrea d'Atenció a les Persones del Consistori, Ximo Moreno, “no és només una mesura que beneficia al personal municipal sinó també a tota la ciutadania que puga trobar-se en aquestos espais”.

La instal·lació dels desfibril·ladors s'ha dut a terme en diferents punts estratègics amb gran afluència de públic com el propi ajuntament de Mislata, Centres Joves, llars de persones majors, piscina municipal, Policia Local, Protecció Civil, col·legis, instituts, pavellons esportius i altres llocs d'interés del municipi. El model adquirit garantix una reanimació d'alta qualitat, més eficient i segura per a la víctima de l'aturada cardíaca. A més, el model compta amb la capacitat d'adaptar-se tant per a persones adultes com xiquets i xiquetes. 

D'altra banda, considerar-se una Ciutat Cardioprotegida, implica un compromís tant amb la instal·lació de desfibril·ladors com amb la capacitació del major nombre de persones en les maniobres de reanimació cardiopulmonar (RCP). Per a això s'ha format a diferents empleats municipals dels centres designats per l'Ajuntament de Mislata, a través de casos pràctics, demostració i aprenentatge, en tècniques de Suport Vital Bàsic (SVB) i ús del DEA. Aquestos cursos s'impartiran a més personal durant el 2022 per a ampliar el número de personal municipal capacitat per a intervindre en cas d'emergència. 

Mitjançant aquest projecte de cardioprotecció, l'Ajuntament de Mislata dona resposta a un decidit compromís amb la salut, garantint la protecció tant dels habitants com dels visitants del municipi.

 
Mislata se convierte en una ciudad plenamente cardioprotegida 01
Mislata se convierte en una ciudad plenamente cardioprotegida 01
Mislata se convierte en una ciudad plenamente cardioprotegida 02
Mislata se convierte en una ciudad plenamente cardioprotegida 07
Mislata se convierte en una ciudad plenamente cardioprotegida 06
Mislata se convierte en una ciudad plenamente cardioprotegida 05
Mislata se convierte en una ciudad plenamente cardioprotegida 04
Mislata se convierte en una ciudad plenamente cardioprotegida 03
Tornar