Mislata celebra el Dia Universal de la Infància promovent la mobilitat sostenible entre els xiquets i xiquetes

La programació d'activitats girarà entorn de la mobilitat segura i sostenible amb l'objectiu de sensibilitzar en la cura del medi ambient i aprendre a actuar amb responsabilitat en les vies públiques
17 de novembre 2021

Carlos F. Bielsa: “Hem multiplicat i visibilitzat l'activitat de la infància en tots els aspectes de la vida pública de la ciutat. Podem dir, que hui els xiquets i xiquetes són protagonistes actius del futur de Mislata”

El Dia Universal de la Infància que se celebra cada 20 de novembre per a promoure els drets universals dels xiquets i xiquetes, és un dia significatiu en el calendari social de Mislata. La infància s'ha convertit en els últims anys en un dels actors més importants en la vida de la ciutat i un dels principals destinataris de les polítiques per a les persones que duu a terme l'Ajuntament de Mislata.

Una labor que ha distingit a Mislata, com demostren la concessió del segell de Ciutat Amiga de la Infància, amb distintiu d'excel·lència, d'UNICEF o el reconeixement internacional de Mislata com una de les millors ciutats del món per a ser xiquet o xiqueta en els premis CFCI Inspired Awards d'UNICEF. Convertir en una política transversal les accions per a aconseguir un major benestar per a la infància no és casual. Com aclarix l'alcalde de Mislata, Carlos Fernández Bielsa, “si facilitem a un xiquet o una xiqueta un lloc que estimar, eixe xiquet quan es convertisca en adult, estimarà i lluitarà per la seua ciutat.”

El nou disseny de ciutat, dotar-la de més espai per a les persones, amb més zones verdes, modernitzar l'entorn cap a un espai més sostenible i intel·ligent són uns dels principals objectius de l'equip de govern. És per això que la programació d'activitats que es realitza amb els xiquets i xiquetes de Mislata, amb motiu de la celebració del Dia Mundial de la Infància, versarà entorn de la mobilitat segura i sostenible.

Entre les activitats programades es troba la visita del cicle d'infantil al Parc de Trànsit situat en La Canaleta, on se'ls ensenyarà com ser responsables en les vies públiques, ja siga com a vianants, viatgers o conductors de vehicles, així com per a sensibilitzar-los sobre els riscos de la circulació.
Una altra divertida activitat serà les anomenades ‘Multes de Tonucci’. Els xiquets i xiquetes de primària dels col·legis de Mislata realitzen un recorregut a peu pels voltants del seu centre escolar per a identificar accions incíviques dels vianants i/o conductors i emetre "multes morals" als infractors. A més, per a fomentar l'ús de la bicicleta, l'alumnat de 3r de primària formarà part d'una marxa ciclista des de cadascun dels seus centres fins al Parc de La Canaleta.

L'especial setmana dedicada a la Infància comptarà també amb la participació de Nemasín, la mascota de la cura del medi ambient a Mislata, que visita totes les escoles infantils de la localitat i amb una vesprada de cinema en el Centre Cultural Carmen Alborch. El fermall final el posarà l'Acte Institucional de presa de possessió del Nou Consell de la Infància i l'Adolescència de Mislata.

 
Infancia - Parque infantil de tráfico 3
Infancia - Parque infantil de tráfico 3
Infancia - Parque infantil de tráfico 2
Infancia - Parque infantil de tráfico 1
Infancia - Multas Tonucci 1
Infancia - Multas Tonucci 2
Infancia - Multas Tonucci 4
Infancia - Actividad movilidad sostenible 1
Infancia - Actividad movilidad sostenible 2
Vídeos relacionats
Els escolars d'infantil visiten el Parc de Trànsit
Tornar