Mislata i València presenten un projecte per a activar i millorar la connexió entre les dos ciutats

Aquest projecte de l'Ajuntament de València de millora de la qualitat urbana de la zona del carrer Democràcia, s'uneix a la remodelació duta a terme pel govern municipal de Mislata en l'entorn, permetent una millor connexió entre tots dos municipis
22 d’octubre 2021

Carlos F. Bielsa: “El principal objectiu d'aquest projecte és recuperar espai per a la ciutadania. Per això, des de Mislata, continuarem defensant un model de ciutat més inclusiu, més accessible, sense barreres i orientat a millorar la qualitat de vida de totes les persones” 

L'alcalde de Mislata, Carlos F. Bielsa, i la vicealcaldessa de València, Sandra Gómez, han presentat el projecte de millora urbana del carrer Democràcia i el seu entorn, on conflueixen les dos ciutats limítrofes. Una actuació que beneficiarà tant al veïnat de Mistala com al de València, especialment a les i els residents en el barri de Soternes, ja que permetrà donar una solució per a la reconnexió de tots dos municipis. El projecte que s'ha plantejat cerca donar una alternativa al gran mur de més de dos metres d'altura que limita l'accés entre tots dos municipis com una barrera insegura i inaccessible, recuperant espai per a les persones i caminant cap a un model de ciutat més accessible, sostenible i eficient.

Carlos F. Bielsa ha agraït el “clar compromís de l'Ajuntament de València amb la mobilitat sostenible”, i ha subratllat la “voluntat compartida de derrocar murs per a unir persones i crear espais per a la gent entre València i Mislata”. Per part seua, Sandra Gómez, ha explicat les claus d'aquesta iniciativa, que es basen en la idea que València “no és un municipi tancat, sinó un ens metropolità que es relaciona i estableix llaços amb els municipis del seu entorn”. “Volem gestionar segons la filosofia que aposta per pensar en clau metropolitana i per crear i connectar entorns segurs, espais verds i àrees accessibles”, ha afegit.

El projecte de millora de la qualitat urbana crearà una connexió més amable i segura, substituint la barrera arquitectònica que suposa l'actual mur de més de dos metres per una graderia amb espais verds i major seguretat per als vianants, a manera de mirador cap a l'antic llit del Túria.

Tant Bielsa com Gómez han destacat la sintonia i col·laboració mútua que ha permés que aquest projecte haja tirat avant, “un projecte que s'ha assentat sobre el diàleg i la cooperació entre tots dos municipis”, ha comentat Bielsa. Cal tindre en compte que els veïns i veïnes que viuen en el barri de Soternes i a Mislata comparteixen carrers, comerços, espais, parcs i, en moltes ocasions, serveis, per la qual cosa aquesta actuació suposarà “un procés de recuperació de l'espai públic per a l'ús i gaudi de la gent, mitjançant un model igualitari, inclusiu, sense barreres, i dirigit a millorar la vida de la ciutadania de tots dos municipis”, han conclòs.

Presentación proyecto reforma Calle Democracia  - 01
Presentación proyecto reforma Calle Democracia  - 01
Presentación proyecto reforma Calle Democracia  - 02
Presentación proyecto reforma Calle Democracia - 03
Presentación proyecto reforma Calle Democracia - 04
Presentación proyecto reforma Calle Democracia - 05
Vídeos relacionats
Projecte de millora urbana del carrer Democràcia
Tornar