El Centre Ocupacional, el Club Balonmano i Sergio Muñoz, a títol pòstum, guardonats amb les Distincions Honorífiques Nou d'Octubre a Mislata

Carlos F. Bielsa: "Hui és dia per a reivindicar les nostres arrels i tradicions. Perquè ens permeten sentir-nos part d'un poble treballador i responsable que defensa el seu art, la seua llengua, la seua cultura"
09 d’octubre 2021

Amb motiu de la celebració del Nou d’Octubre, l'Ajuntament de Mislata ha entregat les seues Distincions Honorífiques que premien la labor realitzada per persones o col·lectius de Mislata, que en els seus àmbits o disciplines han contribuït a fer del municipi un referent. Els guardonats d'enguany han sigut el Centre Ocupacional, el Club Balonmano Mislata i Sergio Muñoz Lorenzo, a títol pòstum.

Els esments s'han entregat en un acte institucional que s'ha celebrat en la Plaça de la Constitució, a l'aire lliure i complint amb les mesures de seguretat vigents en la recentment estrenada “normalitat millorada”. L'alcalde, Carlos Fernández Bielsa, ha sigut l'encarregat d'entregar les distincions honorífiques en un acte en el qual han assistit, a més de la corporació municipal, veïns i veïnes del teixit associatiu de la ciutat i ciutadania en general.

En el seu discurs institucional, Bielsa ha remarcat que “és un dia de sentiment i d'entusiasme. Un dia per a recordar que, per damunt de les banderes, per damunt de les ideologies sempre estaran les persones”. Afegint que, “tenim un repte en el qual treballar. Un repte que cal afrontar i que podríem sintetitzar amb l'anhel de continuar oferint una ciutat on tinguen cabuda totes i tots... una ciutat que d'ací a uns anys ens ha de continuar emocionant”.

L'alcalde, abans de donar pas a la lectura de les actes amb les quals la corporació municipal ha distingit als homenatjats d'enguany, va voler transmetre a tota la ciutadania el missatge que “el sentiment mislater sempre suma, mai resta a cap persona amb ganes de treballar pel nostre poble. El sentiment mislater és un sentiment a cor batent, sincer, real, que ens uneix, que ens defineix”.

La primera de les distincions, ha recaigut a títol pòstum en Sergio Muñoz Lorenzo, per haver sigut un agent dinamitzador de la joventut mislatera, des de la presidència del Consell de la Joventut (2010-2011) i des de l'Associació Juvenil Fenris. Per haver romàs en contínua col·laboració amb les entitats socials del municipi, fent costat a la joventut perquè guanye major presència en la vida participativa de Mislata. Els encarregats de recollir la distinció han sigut els seus tres germans Juan, Nacho i Javier Muñoz Lorenzo.

La segona distinció, en l'àmbit esportiu, ha sigut per al Club Balonmano Mislata, per haver impulsat el projecte ‘Handbol Som Tots’, un projecte en defensa de l'esport inclusiu que, al costat de la Federació d'Handbol de la Comunitat Valenciana ha promogut el pla estratègic d'impuls a l'esport inclusiu. Un nou referent d'esperit cooperatiu i de suport a col·lectius vulnerables en l'esport mislater. Han recollit la distinció de mans de l'alcalde José Nácher, vicepresident del club, i José Arcadio Abdila, jugador de l'equip d'handbol inclusiu.

I el Centre Ocupacional de Mislata ha recollit la tercera de les distincions, per consolidar una trajectòria de suport en el desenvolupament personal i social a més de mig centenar de persones amb diversitat funcional. Amb el suport de la direcció, els treballadors i la col·laboració dels propis familiars, el centre fomenta la integració i la participació en l'activitat cívica de Mislata. Vicente Marcilla, coordinador del centre, al costat de Lidia Catalá i Inmaculada Alonso, usuàries, han sigut els encarregats de pujar a l'escenari per a rebre l'homenatge en nom de tots i totes. Vicente Marcilla, precisament, ha sigut també l'encarregat de dedicar unes sentides paraules d'agraïment en nom de tots els guardonats en aquesta edició.

Després de finalitzar l'acte institucional amb la interpretació dels himnes per part del CIM Mislata, des de l'Ajuntament ha partit la tradicional processó cívica de la Senyera, en la qual l'emblema de tots els valencians i valencianes ha recorregut els principals carrers del centre de Mislata fins a arribar als jardins de Casa Sendra, on s'ha realitzat un acte d'homenatge protagonitzat per l'Agrupació de Falles de la ciutat.

El Nou d’Octubre a Mislata finalitzarà a la nit amb el tret d'un castell de focs artificials dins del festival pirotècnic Torna la Llum de la Diputació de València.

 
Alcalde con galardonados
Alcalde con galardonados
Acto Nou Octubre 6
Acto Nou Octubre 3
Acto Nou Octubre 2
Distinción Honorífica Sergio Muñoz
Distinción Honorífica COM
Distinción Honorífica Club Balonmano
Traslado senyera 1
Acto Nou Octubre 1
Traslado Senyera 2
Traslado Senyera 4
Traslado Senyera 5
Traslado Senyera 6
Traslado Senyera 7
Vídeos relacionats
Celebració del Nou d'Octubre
Tornar