El mestre peruà Jhoel García guanya la 54 edició de l'Obert Internacional d'Escacs Vila de Mislata

Del 16 al 22 d'agost es va disputar al Centre Sociocultural La Fàbrica de Mislata el prestigiós certamen d'escacs, que malgrat la crisi sanitària va poder celebrar-se seguint uns estrictes protocols sanitaris anticovid i amb participació exclusiva de persones federades en la Comunitat Valenciana
23 d’agost 2021

Carlos F. Bielsa: “El fet de poder celebrar aquesta 54 edició del Torneig d'Escacs Vila de Mislata, marcada per les restriccions sanitàries, és ja un èxit de la nostra ciutat. És un orgull per a nosaltres que tants jugadors d'escacs reconeguen en el nom de Mislata un sinònim d'escacs i de bona organització”

Mislata va tornar a ser epicentre dels escacs nacionals, i especialment de la Comunitat Valenciana, on l'Obert Internacional d'Escacs Vila de Mislata és considerat com un dels més prestigiosos de la regió, sent a més un dels més antics de tota Espanya. Aquesta 54 edició marcada per la crisi sanitària, amb reducció d'inscripcions i mesures de seguretat sanitàries, va reunir 132 participants, ja que la inscripció es va limitar en aquesta ocasió a persones federades en la Comunitat Valenciana. 

Després de 9 rondes, que es van disputar en el Centre Socioculurual La Fàbrica de Mislata del 16 al 22 d'agost, el torneig va coronar finalment com a campió absolut al peruà i mestre FIDE, Jhoel García, del Club Escacs Silla, que des de la seua primera partida va acumular victòria rere victòria amb gran solvència, acabant amb 8 punts dels 9 disputats, cedint dos empats en les dos últimes rondes i finalitzant invicte el torneig. Un títol que torna repetir a Mislata, ja que en 2016 es va alçar també amb la victòria.

Al campió absolut, se li van unir en el podi de la categoria Open A, el mestre FIDE Nahun Gavarrete, del Club Escacs Gámbito de Benimaclet, i el també mestre FIDE Miguel Moreno Ibáñez, d'Alcalá de Henares. El primer classificat sub-16 va ser Tigran Movsisyan del Club Basilio; el primer sub-14 Víctor Salvador de Vila-real, i el millor sub-12 va ser Lucas Deusa, de Alaquás. El mestre serbi Slovodan Kovacevic va ser el millor veterà i la millor dona va ser Adriana Palao, del C.A. Mislata. 

El regidor d'esports Toni Arenas va voler felicitar el Club d'Escacs de Mislata “per la seua valentia a l'hora de poder organitzar amb totes les garanties sanitàries el torneig en tan extraordinàries circumstàncies. El Vila de Mislata és un exemple i un espill per a altres clubs de tota Espanya, ja no sols per la seua trajectòria i els seus anys d'experiència, sinó també per la seua excel·lent organització i la capacitat de reunir grans jugadors d'escacs amb rànquing nacional i internacional”.

Per part seua, el president del Club Escacs Mislata, Jesús Martínez, va agrair a l'Ajuntament de Mislata el suport rebut ja que “va ser el propi regidor Arenas qui ens va animar a celebrar-lo. La seua ajuda ha sigut essencial per a complir amb totes les mesures preventives i de seguretat i que el Vila de Mislata es torne a fer realitat després d'un any d'aturada”.

El torneig es va realitzar amb totes les mesures de seguretat i sanitàries per a la prevenció del Covid-19, amb presa de temperatura, gel hidroalcohòlic, màscares FPP2 obligatòries i desinfecció del material, incloses les peces en finalitzar les partides. A més, per primera vegada es va dur a terme també sense assistència de públic. 

54 Torneo Ajedrez - Vila de Mislata 38-min
54 Torneo Ajedrez - Vila de Mislata 38-min
54 Torneo Ajedrez - Vila de Mislata 1-min
54 Torneo Ajedrez - Vila de Mislata 2-min
54 Torneo Ajedrez - Vila de Mislata 7-min
Vídeos relacionats
El club d'escacs celebra el LIV Torneig Vila de Mislata
Galeries relacionades
Tornar