El programa "Anem al Teatre" acosta les arts escèniques als centres educatius de Mislata

La iniciativa, destinada a l'alumnat d'entre 3 i 15 anys, té com a objectiu fomentar l'interés per la cultura teatral entre les noves generacions
20 de maig 2021

La 33 edició del programa “Anem al Teatre” ha baixat hui el teló a Mislata. Una edició que, a diferència d'anys anteriors i a causa de la pandèmia, en aquesta ocasió ha traslladat les seues funcions als patis dels diferents centres educatius de la ciutat, tenint com a públic a més de 2000 escolars.

Aquest programa comarcal, en el qual participen vint-i-sis municipis de la província de València, té com a objectiu fomentar el teatre infantil i juvenil, en un horari lectiu, per a potenciar el teatre com una manifestació cultural i un mitjà de transmissió de coneixements i valors. Concretament a Mislata, s'han representat 37 funcions de dos companyies diferents durant els mesos d'abril i maig.

La regidora de Cultura, Pepi Luján, i el de Joventut, Martín P. Leal, han assistit també a diverses de les representacions. “Amb aquesta iniciativa hem recuperat el teatre infantil i juvenil de manera presencial a Mislata, involucrant als i les estudiants més joves perquè aprenguen a donar-li valor a la cultura”, afirma Pepi Luján.

Mitjançant una programació coordinada per tècnics i les regidories de Cultura, Educació i Joventut de totes les poblacions participants, la pedagogia i la capacitat artística han sigut les eines a través de les quals els i les escolars de Mislata s'han acostat un any més al món de la interpretació, d'una manera didàctica i divertida.

L'obra “The Power of the 80's", de la companyia Gonzalo Santamaría ha sigut la dirigida a l'alumnat de 6é de primària i ESO, i "Els colors de l'Arc de Sant Martí", de la companyia Tramant Teatre, la que han pogut gaudir l'alumnat infantil de 3 a 5 anys. Els patis dels col·legis s'han convertit en platees de teatre a l'aire lliure perquè els i les escolars s'entretinguen amb els espectacles de manera segura.

 
Anem al Teatre IES Molí del Sol de Mislata 3
Anem al Teatre IES Molí del Sol de Mislata 3
Anem al Teatre IES Molí del Sol de Mislata 1
Anem al Teatre IES Molí del Sol de Mislata 2
Anem al Teatre IES Molí del Sol de Mislata 4
Anem al Teatre IES Molí del Sol de Mislata 5
Anem al Teatre IES Molí del Sol de Mislata 6
Anem al Teatre CEIP Amadeo Tortajada 1
Anem al Teatre CEIP Amadeo Tortajada 2
Anem al Teatre CEIP Amadeo Tortajada 3
Anem al Teatre CEIP Amadeo Tortajada 4
Tornar