Mislata implantarà un sistema intel·ligent de localització d'aparcament

El nou sistema d'il·luminació intel·ligent que s'instal·larà a l'entorn dels carrers Buenos Aires i Pare Llansol de Mislata, permetrà al mateix temps saber en temps real si les places d'aparcament estan lliures o ocupades i detectar avaries en l'enllumenat públic
12 de maig 2021

Carlos F. Bielsa: “El progrés tecnològic i l'aposta en ferma per la modernització i implantació de nous serveis són pilars de la Mislata del futur, que ja està en marxa”.

L'Ajuntament de Mislata, a través de la regidoria de Tecnologia, Innovació i Agenda 2030, posarà en marxa un projecte pilot d’Smart City, amb la finalitat de continuar transformant Mislata en una ciutat intel·ligent fent ús de noves eines tecnològiques. En concret, s'instal·larà un programa intel·ligent de gestió de l'enllumenat públic als carrers Pare Llansol i Buenos Aires, que permetrà desenvolupar un sistema de connexió de dades en tota la zona que detectarà les places d'aparcament en temps real, i la informació del qual es rebrà a través d'una aplicació mòbil.

El projecte, subvencionat pel Pla IRTA de la Generalitat Valenciana, es pretén anar ampliant per zones fins a cobrir la totalitat del municipi i inclourà també les places lliures en els pàrquings públics repartits per la ciutat, fet que contribuirà a disminuir el temps per a aparcar i reduir el trànsit i les emissions de gasos contaminants.

Per a l'alcalde, Carlos F. Bielsa, "la nostra ciutat és una ciutat pionera en moltes qüestions relacionades amb noves tecnologies, fonamentals per a continuar millorant els serveis de la nostra ciutat, i consoliden la línia de ciutat intel·ligent en la qual treballem".

Per part seua, el programa de gestió d'enllumenat públic permetrà detectar també en temps real qualsevol tipus d'avaria i manipular les quantitats de llum, a més d'implantar per complet la tecnologia led en tots els fanals, contribuint així a una major eficiència energètica i a una considerable reducció del consum.

A més, com afig el regidor de Tecnologia i Innovació, Martín Pérez, “tot aquest sistema ens obri les portes per a instal·lar i implementar altres sistemes intel·ligents que, sens dubte, faran més fàcil la vida de la ciutadania”.

 
Aplicación móvil para conocer en tiempo real el aparcamiento libre en Mislata
Tornar