L'Ajuntament de Mislata commemora Sant Josep amb els representants de les comissions falleres de la ciutat

L'alcalde de la ciutat ha rebut als representants de les falles de Mislata per a la signatura del llibre d'honor de la ciutat, un senzill acte mitjançant el qual s'ha posat de manifest la il·lusió del col·lectiu faller per reprendre l'activitat i tornar a celebrar unes Falles
19 de març 2021

Carlos F. Bielsa: “Les pròximes Falles seran les millors perquè obrirem els casals a la ciutadania i traurem el nostre millor art al carrer per a recuperar un Patrimoni Immaterial de la Humanitat que és de tots i totes, i que hauran d'aprendre a cuidar les futures generacions”.

El consistori ha acollit hui un xicotet acte simbòlic, en un ressenyat dia de Sant Josep sense Falles ni esdeveniments públics. Les onze comissions falleres de Mislata han estat representades per les seues presidències i falleres majors en una recepció de l’acalde amb signatura en el Llibre d'Honor de la ciutat per a deixar constància d'aquesta data tan important del calendari festiu de la ciutat.

Per a l'alcalde, “per segon any consecutiu no hem pogut tancar el cicle del foc que marca les vides de milers de fallers i falleres de la nostra ciutat, que exalta la nostra manera de ser, i exporta la nostra millor artesania i talent al món”. Paraules amb les quals ha aprofitat per a enviar un missatge d'optimisme, assegurant que “les pròximes Falles seran les millors de la història de Mislata”.

A continuació, els representants de les comissions han realitzat una ofrena simbòlica a La nostra Senyora dels Àngels, que de manera extraordinària només ha comptat amb els representants oficials de les comissions, i respectant la limitació d'aforament prevista per les restriccions sanitàries de covid. Un acte extraordinari, que ha posat de manifest la persistència del sentir del col·lectiu faller de Mislata en aquest any sense Falles.

El dia de Sant Josep culminarà a Mislata amb el tret de 14 focs artificials, amb la participació de les comissions falleres, que dispararan castells des dels punts on habitualment es planta la seua falla i culminaran amb el colofó de tres focs simultanis des de diferents punts de la ciutat, per a ser contemplats des de terrasses i balcons a partir de les 22h, coincidint amb la restricció de mobilitat nocturna.

 
Tornar