Mislata recupera un entorn degradat per a crear 10.000 m² de zona verda al costat del Pou del Quint

El nou espai compta amb una gran zona d'esplai per a la ciutadania i amb el parc caní agility més gran de la ciutat
19 de febrer 2021

L'Ajuntament de Mislata ha conclòs els treballs de reurbanització d'una zona degradada situada en les proximitats de l'entorn protegit del Pou del Quint i dels horts urbans. Ara, eixa zona intransitable de 10.000 m² s'ha convertit en una zona segura, verda i d'esplai per a la ciutadania de Mislata, connectada amb la zona urbana de la ciutat.

L'alcalde, Carlos F. Bielsa, indica que el projecte de reurbanització “s'ha dut a terme respectant l'entorn natural de la zona d'horta, endolcint el paisatge i minimitzant al màxim l'impacte d'urbanització. Hem transformat la zona en un espai sostenible i verd, dedicat a les persones, i totalment accessible”.

La perspectiva de gènere ha sigut també una de les premisses per a la realització de les obres. En aquest sentit, “hem avaluat els usos de participació a la ciutat des d'un punt de vista d'integració de les funcions i els usos que habitualment duu a terme la ciutadania en l'espai públic per a crear zones més segures i un entorn més agradable i confortable”, apunta Mercedes Caballero, regidora d'Urbanisme.

La nova zona, ja oberta al públic, compta amb una xarxa de camins totalment accessibles, zones d'esbarjo amb taules de pícnic i un nou parc agility per a mascotes, el més gran de la ciutat. A més, s'ha dotat tot l'espai d'enllumenat públic amb un sistema sostenible d'il·luminació led i amb una adequada distribució de punts de llum que proporciona màxima visibilitat, aportant més seguretat a la zona.

 
Reurbanización entorno Pou del Quint 6
Reurbanización entorno Pou del Quint 6
Reurbanización entorno Pou del Quint 2
Reurbanización entorno Pou del Quint 7
Zona iluminada de noche 1
Parque agility 2
Tornar