Mislata mostra la seua solidaritat donant sang en temps de pandèmia

Més de 500 donacions s'han realitzat en 2020 i, amb l'objectiu d'augmentar-les durant este 2021, l'Ajuntament posa en marxa una campanya per a fomentar entre la ciutadania este gest solidari i necessari
03 de febrer 2021

Tots els mesos de l'any, Mislata se suma al programa de donacions de sang de la Generalitat Valenciana, bé des del propi Centre de Salut o posant a disposició espais públics per a realitzar les extraccions.

Durant tot el 2020, malgrat estar pràcticament tot l'any afectat per la crisi sanitària, a Mislata es van fer més de 500 donacions. Totes estes donacions han repercutit en més de 1.500 pacients que, a causa de les seues circumstàncies, han pogut necessitar d'estes donacions amb l'únic fi de salvar les seues vides.

Per a l’alcalde, Carlos F. Bielsa, “el nostre municipi és i sempre serà un exemple de solidaritat; per això hem de continuar fomentant este tipus d'accions com és la donació de sang, que servix per a salvar vides, i en este moment és més necessària que mai”.

Amb l'objectiu de reforçar encara més este programa de solidaritat, l'Ajuntament de Mislata ha llançat una campanya de participació sota el nom de “Jo sóc la vacuna”, mitjançant la qual es vol fomentar el gest de donar sang per part de la ciutadania de Mislata i així poder augmentar el nombre de donacions en este 2021; i de pas incentivar la pràctica preventiva de les mesures socials com l'ús de la mascareta o la neteja de mans.

Així, la regidoria de Participació Ciutadana, aprofitant les diferents cites que es realitzen a Mislata, ha començat a repartir a les persones donants un kit d'una bossa porta-mascaretes amb gel hidroalcohòlic, per a fomentar estes accions de prevenció.

L'Ajuntament de Mislata cedix espais amb l'objectiu de facilitar les donacions de sang, com el Centre Sociocultural La Fàbrica. En paraules de Ximo Moreno, regidor de Participació Ciutadana i Sanitat, “hem d'ajuntar sinergies per a seguir avant en estos temps tan complicats que vivim i per això sempre estarem oberts a cedir els espais que es precisen per a garantir el manteniment de la salut de la ciutadania, ja no sols de Mislata, sinó també de la resta de beneficiaris”. A més, afig que estos processos de donació “ajuden a sensibilitzar a la societat per a fer més visible el treball del personal sanitari i la importància de la seua comesa en els futurs processos de vacunació”.

 
_MG_7641
_MG_7641
_MG_7581
_MG_7609
_MG_7638
_MG_7640
_MG_7659
_MG_7660
_MG_7590
_MG_7662
_MG_7664
_MG_7668
Tornar