Mislata oferix un servei de coaching a joves que abandonen els estudis

El programa "Jove Oportunitat", promogut des de l'IVAJ, és una iniciativa per a facilitar-los la inserció sociolaboral
14 de desembre 2020

El programa "Jove Oportunitat" (JOOP) és una iniciativa promoguda des de l'Institut Valencià de la Joventut (IVAJ) que té per objecte la realització d'accions d'orientació i coaching per a joves que hagen abandonat els estudis sense haver aconseguit cap titulació o cicle formatiu. Mislata es va adherir a este programa, cofinançat pel Fons Social Europeu, en 2018 i des de llavors es treballa amb joves, en la seua majoria desmotivats o amb sentiments de rebuig cap a l'escola, amb l'objectiu de reduir l'abandó educatiu primerenc.

A Mislata el grup JOOP el formen 13 participants, d'entre 16 a 21 anys, que des d'octubre efectuen sessions diàries de 9 a 13 hores en el Centre Jove del Mercat, realitzant activitats de formació i sensibilització. Segons afirma Martín Pérez, regidor de Joventut, “l'objectiu principal del programa JOOP és servir de punt d'inflexió en les vides d'estos xics i xiques que abandonen els estudis i entren en una fase de risc d'exclusió social i laboral; des d'ací intentem oferir-los una segona oportunitat, amb accions formatives i d'orientació laboral adaptades a cada cas particular”.

La figura del coach actua com a agent de socialització, fomentant que els i les joves comencen a trobar els seus objectius perquè puguen formar-se i aconseguir complir-los. S'ocupa del desenvolupament personal i social d'estos xics i xiques, així com d'assessorar-los en la construcció d'un projecte professional o en la possibilitat que puguen reprendre els estudis acadèmics.

A més, durant el programa, que té una duració de sis mesos, es preparen algunes assignatures per a la prova d'accés lliure a FP de Grau Mitjà o de competències clau per a accedir a Certificats de Professionalitat. També es visiten empreses per a veure en la pràctica les diferents branques de formació.

Amb estos joves també treballen persones expertes en psicologia, pedagogia i professionals del món esportiu o de l'oci educatiu, amb àmplia experiència en l'àmbit de l'adolescència i joventut. “Totes estes persones professionals aconseguixen, en molts casos, canalitzar les habilitats dels i les participants. Prova d'això és que el 75% dels qui inicien el JOOP ho completen, i d'este percentatge, un 72% està estudiant o treballant a l'any de finalitzar el curs”, confirma Martín Pérez.

 
PROGRAMA JOOP
PROGRAMA JOOP
PROGRAMA JOOP
PROGRAMA JOOP
PROGRAMA JOOP
Tornar