Mislata, la ciutat amb major densitat de població d'Espanya, preparada per a la desescalada

El govern municipal fa públic un paquet de mesures i recomanacions extraordinàries per a garantir les mesures de prevenció i la seguretat de la ciutadania. Gràcies a la intervenció de l'alcalde, Carlos Fernández Bielsa, amb la Delegada del Govern a la Comunitat Valenciana, els mislaters i mislateres podran utilitzar el parc de Capçalera de València per a passejar i practicar esport. Carlos Fernández Bielsa: "Amb la densitat de població més alta d'Espanya i la segona d'Europa tenim per davant un gran repte com a ciutat, però si tota la ciutadania respectem amb responsabilitat les normes i les recomanacions aconseguirem una desescalada reeixida"
01 de maig 2020

La ciutat de Mislata, amb prop de 45.000 habitants en poc més de dos quilòmetres quadrats, és la ciutat amb major densitat de població d'Espanya i la segona d'Europa. En este context, l'inici de la desescalada i la imminent posada en marxa del desconfinament de la població és un gran repte que afrontar. És per això que, a part de les normes d'obligat compliment que ha establit el Govern d'Espanya, l'alcalde, Carlos Fernández Bielsa, sobre la base de les competències que la llei li atribuix i mirant pel benestar dels mislaters i mislateres, ha decidit llançar un paquet de mesures i recomanacions extraordinàries amb la finalitat d'alleujar eixa desescalada i garantir la seguretat i les mesures de prevenció.

Com afirma Bielsa, “són recomanacions complementàries a les normes d'obligat compliment decretades pel Govern d'Espanya i que ens ajudaran a garantir la seguretat de tots i totes. Hem de ser conscients que som més de 22.000 habitants per quilòmetre quadrat i si volem que la desescalada siga reeixida hem de posar tots de la nostra part; el govern municipal som conscients d'això i estem treballant dur perquè així siga”.

Entre les recomanacions es troba la de caminar i passejar sempre per les zones o voreres de la dreta, és a dir, imitant el sentit de la circulació dels vehicles per a no provocar col·lapses i permetre així les distàncies de seguretat (una recomanació que es podria convertir en obligació en cas de no respectar-la de manera majoritària).

El límit de velocitat serà de 30km/h per a la circulació de vehicles en tot el terme municipal i, a més, es dona prioritat de circulació per a esportistes per totes les calçades de la ciutat.

També es prohibeix la circulació i es tanca al trànsit un carril d'una de les artèries principals de la ciutat, l'Avinguda Gregorio Gea, per a dedicar-lo al passeig i fer esport els diumenges i festius (es podria ampliar a més dies si fora necessari en les següents fases de desescalada).

Així mateix, s'establix un circuit biosaludable de 6km per a fer esport i passejar de manera segura, prohibint-se la circulació del trànsit rodat en la zona des de les 6 a les 23 hores. 

Igualment, a instàncies de l'Ajuntament de Mislata i després de l'autorització emesa per la Delegació del Govern a la Comunitat Valenciana, es permetrà la utilització per part dels mislaters i mislateres del Parc de Capçalera, pertanyent a la ciutat de València, des de Mislata fins al pont Nou d’Octubre. Es permetrà el seu ús tant per a passejar com per a fer esport i així alleujar la saturació d'altres zones i poder complir amb les normes de seguretat i prevenció.

I, d'altra banda, el principal pulmó verd de la ciutat, el Parc de la Canaleta, s'obrirà a partir del diumenge únicament per als majors de 70 anys i persones dependents. Són més de 10.000 les persones majors a Mislata i d'esta forma podran realitzar els seus passejos de forma més tranquil·la en els horaris establits per a ells, és a dir, de 10 a 12 hores del matí i de 19 a 20 hores de la vesprada.
També, a part de les màscares que l'Ajuntament distribuirà a partir del dilluns per tots els domicilis de la ciutat, per a reforçar les mesures de prevenció es repartiran màscares a persones de risc i vulnerables en zones de passeig a partir de demà dissabte. 

Per als qui tenen mascotes, es permetrà ja l'ús de les zones d'esplai per a mascotes, que romanien tancades des de l'inici de l'Estat d'Alarma, fins a un màxim d'aforament, depenent de l'amplitud d'estos, i guardant sempre la distància de seguretat. Així com també es reobrin els horts urbans municipals, sent de 10 persones el màxim d'aforament permés a l'interior de la instal·lació.

L'alcalde Bielsa demana respecte a totes les recomanacions i apel·la de nou a la responsabilitat i exemplaritat cíviques, anunciant també que es doblegaran els efectius de Policia Local per a garantir el compliment de totes les normes.

Tornar