El govern de Mislata adopta noves mesures per a fer front a la crisi del coronavirus amb prestacions a les persones més vulnerables

El compliment de les mesures de seguretat durant l'estat d'alarma ha provocat que el govern municipal haja establit la primera posada en comú on-line. Així mateix, a partir d'abril, els plens i òrgans col·legiats es realitzaran telemàticament i amb televot
26 de març 2020

En el paquet de mesures anunciades, a més de continuar facilitant material per a confecció de mascaretes per part de particulars voluntaris, inclou la creació d'un nou servei social per a portar 500 packs de menjar semanal a domicili a les persones més vulnerables, que no poden baixar al carrer.

La reunió, en la qual només han estat presents presencialment el propi alcalde, Carlos Fernández Bielsa, la vicealcaldessa, María Luisa Martínez Mora, i els tres tinents d'alcalde, ha posat en comú tots els aspectes que estan treballant-se des de l'àmbit municipal per a fer front a la crisi del coronavirus.

Una de les mesures més importants és la confecció diària de 500 packs de menjar per part de Creu Roja, que es repartiran a través de Serveis Socials a les persones més necessitades; tant a aquells majors que tinguen greus problemes de salut, com a famílies amb enorme vulnerabilitat econòmica.

Aquesta mesura es reforçarà amb una campanya que fomentarà el voluntariat juvenil entre totes les comunitats de propietaris, mitjançant la qual els voluntaris i voluntàries podran fer la compra de productes d'alimentació, higiene o farmàcia a les persones impedides o de grups de risc, que no poden ni tan sols baixar al carrer.

A nivell d'enllumenat públic, per a estalviar el cost energètic durant aquest període de temps en el qual no és possible passejar pels carrers; el govern municipal ha decidit rebaixar un 33% la potència de la il·luminació, apagant una unitat de cada tres fanals.

El govern municipal continuarà treballant durant aquests dies per a detectar tots aquells problemes que puguen sorgir, “especialment atendrem aquelles persones més febles i necessitades, i hem generat noves línies de telèfon, canals de whatsapp i una atenció més directa que mai amb la ciutadania per a ajudar en aquells casos de gravetat, en els quals l'Ajuntament puga donar suport i solucions”, ha explicat Bielsa durant la reunió.

Des del govern també han coincidit a qualificar un èxit la campanya de mascaretes solidàries entre totes les persones que s'han prestat a cosir-les, i a les quals el consistori ha prestat tot el material per a realitzar milers d'unitats que ja s'estan desinfectant per a fer ús entre la població més vulnerable, així com els propis treballadors que durant aquests dies estan jugant-se la seua pròpia salut per a solucionar els obstacles d'aquesta situació i reduir el risc de contagi.

 

Reunión
Reunión
Reunión
Mascarillas0
Mascarillas1
Tornar