Mislata planta cara al xiclet

L'ajuntament posa en marxa una campanya de reciclatge i conscienciació per a acabar amb la brutícia als carrers produïda pels xiclets
12 de febrer 2020

La ciutat de Mislata compta des de hui als seus carrers i places amb uns recipients redons i d'un vistós colorit destinats a la recollida de xiclets per al seu posterior reciclatge. En concret, unes 50 unitats d'estos depòsits per a reciclar gomes de mastegar s'han instal·lat en punts clau, com a places, passejos i parcs infantils, així com als voltants de col·legis i edificis públics. D'esta forma, Mislata es convertix en un dels municipis pioners de la província a posar en marxa este servei.

Esta iniciativa de l'equip de govern i de l'empresa pública Nemasa forma part d'una nova campanya municipal de caràcter ambiental i sanitari sota el títol de “Ajuda'ns a véncer el xiclet”, i que han presentat este matí a peu de carrer l'alcalde, Carlos Fernández Bielsa, i la vicealcaldessa i regidora de Medi Ambient, Mª Luisa Martínez Mora, acompanyats del gerent de Nemasa, Fernando Díaz, i del personal de l'empresa Gumy, els qui gestionen el servei.

Bielsa ha manifestat la importància de posar en marxa projectes com este basats en una economia circular, “ja que d'una banda conscienciem a la ciutadania i aconseguim una ciutat més neta, i amb això també estalviem despeses, i per una altra contribuïm a la cura del medi ambient, col·laborant així amb el nostre planeta. A més, per a tancar el cercle, al reciclatge se li oferix una segona vida en forma, per exemple, de mobiliari urbà”.

La instal·lació dels recipients Gumy anirà acompanyada d'una campanya d'informació i conscienciació durant els pròxims mesos. Els xiclets en el sòl, al ser una goma, tenen un procés de degradació molt complex i tarden entre 5 i 10 anys a desintegrar-se per complet. “Amb una reeducació i conscienciació ciutadana adequada, podrien reduir-se en gran mesura estos mals hàbits o conductes de tirar els xiclets al sòl, i d'esta forma, entre totes i tots, millorar la nostra ciutat”, afirma Bielsa.

Amb este servei, Mislata continua apostant per iniciatives per a millorar l'entorn urbà i col·laborar amb el medi ambient i una millor neteja viària, com ja va ocórrer amb el projecte pioner de l'ADN caní o el repartiment d'ampolletes per a netejar les miccions al carrer de les mascotes.

 
IMG_5498-min
IMG_5498-min
_MG_5455-min
IMG_5490-min
IMG_5502-min
IMG_5524-min
IMG_5533-min
IMG_5540-min
IMG_5544-min
Tornar