Els escolars de Mislata planten 600 arbres en La Canaleta

Amb motiu del Dia de l'Arbre a Mislata, quasi un miler de xiquets i xiquetes dels diferents centres educatius de la localitat han participat en diferents activitats relacionades amb la lluita contra el canvi climàtic
28 de gener 2020

La regidoria de Medi Ambient al costat de l'empresa pública Nemasa, han organitzat un any més la commemoració del Dia de l'Arbre a Mislata. Esta jornada festiva i reivindicativa celebrada al parc de la Canaleta, té com a objectiu conscienciar, durant dos dies consecutius, sobre la importància que tenen els recursos forestals i el respecte cap als arbres.

La jornada començava amb una visita guiada, on els alumnes han pogut descobrir les 27 espècies diferents d'arbratge que existixen en este gran pulmó verd de Mislata. Els xics i xiques estaven molt expectants davant una de les activitats, la plantació massiva d'arbres al parc municipal. En concret, s'han plantat 600 brots de pins, carrasques i freixes en els terrenys contigus al parc, uns exemplars que a mesura que vagen creixent es trasplantaran en els diferents parcs i zones verdes de Mislata.

La lúdica jornada concloïa amb el concurs de dibuix del Dia de l'Arbre que organitza l'Ajuntament en tots els col·legis de la ciutat. Per seté any consecutiu, el concurs busca, a més de conscienciar en matèria mediambiental, seleccionar les imatges que formaran part d'una campanya de conscienciació que eixirà al carrer del 31 de gener al 17 de febrer, ocupant els suports municipals instal·lats en la via pública. Any rere any, la qualitat i la implicació dels alumnes van en augment, que en esta ocasió havia de presentar els seus murals inspirats el lema “Frenant el Canvi Climàtic”.

A l'acte han acudit la vicealcaldessa i regidora de Medi Ambient, Mª Luisa Martínez Mora, juntament amb Pepi Luján, regidora de Cultura, i Lola Hortelano, regidora d'Infància. Martínez Mora ha volgut destacar la importància de “educar des d'edats primerenques als més xicotets en la cura i el respecte pel medi ambient, ja que és fonamental en la seua educació. Prenen consciència de la importància d'això i la transmeten en les seues pròpies cases i a les seues famílies”.

El concurs va dirigit a l'alumnat de 3r i 4t de primària de tots els col·legis, i cadascuna de les classes presenta la seua proposta davant un jurat que tria als guanyadors, un per jornada. D'entre els participants en la primera d'elles, el guanyador ha sigut el mural de la classe de 4t del Col·legi Almassil. La classe guanyadora de la segona jornada ha sigut 4tB del Jaume I. I és que, a part de l'exposició dels murals premiats en el mobiliari urbà, les dos classes guanyadores reben un premi en metàl·lic de 200 euros per a destinar-lo a material escolar adquirit en els comerços de Mislata.

 DIA DEL ARBOL
DIA DEL ARBOL
DIA DEL ARBOL
DIA DEL ARBOL
DIA DEL ARBOL
DIA DEL ARBOL
IMG_5209
DIA DEL ARBOL
DIA DEL ARBOL
DIA DEL ARBOL
Tornar