Reunió bilateral entre els ajuntaments de Mislata i València per a millorar els espais i serveis comuns

Carlos F. Bielsa i Sandra Gómez establixen les bases per a crear una comissió bilateral de treball que millorarà l'accessibilitat i l'entorn urbà que compartixen totes dos ciutats. Bielsa: "Els ciutadans de Mislata i València utilitzen els serveis de tots dos municipis i, per tant, els governs hem de tindre una visió comuna i pacificar les fronteres entre les ciutats, generant entorns amables"
08 de gener 2020

L'alcalde de Mislata, Carlos F. Bielsa, i la vicealcaldessa de València, Sandra Gómez, s'han reunit este matí en el Centre Sociocultural La Fàbrica de Mislata. Una reunió a la qual també han assistit Mª Luisa Martínez Mora i Mercedes Caballero, vicealcaldessa de Mislata i regidora d'Urbanisme respectivament. Esta trobada històrica entre les dos administracions, a iniciativa de Bielsa, ha servit perquè tots dos dirigents posen sobre la taula punts d'interés comú per a Mislata i València, ciutats limítrofes que compartixen diferents espais i entorns comuns.

Bielsa i Gómez han acordat durant la reunió mantinguda la creació d'una comissió bilateral de treball formada per tècnics que permeta l'estudi i afavorisca la millora tant dels serveis com l'accessibilitat i l'entramat urbà compartits. El barri valencià de Soternes i els voltants de la Creu Coberta, l’entorn del Camí Vell de Xirivella, l'entrada a Mislata des de València pel pont Nou d’Octubre o l'entorn del Museu d'Història, són algunes de les zones que han centrat l'atenció.

“València i Mislata tenen problemes comuns que s'han d'abordar de manera global i conjunta per a intentar millorar la vida dels ciutadans”, ha afirmat Bielsa, afegint que les institucions “hem de tindre una visió de conjunt, integrada i metropolitana”. L'alcalde de Mislata posava també d'exemple com una acció imprescindible “integrar dins de l'Autoritat Metropolitana del Transport serveis com el de lloguer de bicicletes o les noves formes de mobilitat sostenible, perquè els veïns de tots dos municipis puguen comunicar-se amb un servei únic”.

Per part seua, Gómez assegurava també que és necessari “millorar i dignificar les connexions entre els barris de Mislata i València”, i afegia que “València no pot treballar només d'encreuaments cap a dins, ha d'entendre que no existixen els límits i per tant tindre uns serveis públics integrats amb els altres municipis”.

La vicealcaldessa valenciana ha valorat molt positivament la trobada, afirmant que este “és un pas molt important, però no ha de ser l'únic”, i ha recordat que en esta legislatura “s'impulsaran importants organismes que permetran que tinguem eixa visió metropolitana en determinats serveis públics, com en el transport”. Per part seua, Bielsa recollia el guant i feia una crida a les institucions “per a crear de nou el Consell Metropolità de l'Horta que permeta treballar en matèries d'urbanisme, de mobilitat sostenible, d'accessibilitat i de qualsevol assumpte que haja d'abordar-se a nivell metropolità. Necessitem una institució que unisca als municipis i que no els dividisca”.

Bielsa ha postil·lat que es tracta de la primera vegada en la història de Mislata en la qual es realitza una reunió bilateral d'este tipus. “Des de fa 40 anys, ningú abans havia vingut per a analitzar quines millores es poden fer entre les dos ciutats, per això és un plaer hui rebre a la vicealcaldessa de València”.

Des de l'ajuntament de Mislata s'està apostant en els últims anys per dignificar, fer accessibles i ampliar carrers i espais comuns. El treball d'esta comissió bilateral entre totes dos ciutats permetrà sumar esforços per a eliminar qualsevol separació urbanística entre tots dos municipis.

 
_MG_4947-min red
_MG_4947-min red
_MG_4957-min
_MG_4979-min
_MG_4988-min
IMG_4935-min
_MG_5023-min
IMG_4905-min
IMG_4915-min
IMG_4921-min
IMG_4928-min
Tornar