Mislata posa en marxa el projecte europeu ‘Life RecyPack' per a la gestió sostenible dels residus plàstics

La iniciativa és un programa pilot promogut per la Diputació de València que transformarà els embalatges utilitzats pels comerços en equipament per al municipi
26 de novembre 2019

Mislata està participant en un projecte pilot anomenat ‘Life RecyPack’, una campanya de reciclatge que consistix en la recollida de plàstic comercial porta a porta. Esta iniciativa d'economia circular, promoguda per la Diputació de València, té com a objectiu transformar els residus plàstics generats en l'activitat comercial i tornar a donar-los una utilitat, ja siga convertits en mobiliari urbà o d'un altre tipus.

Un dels principals generadors de residus plàstics a les ciutats són els xicotets comerços i estos residus són depositats habitualment en els contenidors d'ús domèstic a peu de carrer. Esta situació provoca que es perden matèries primeres, la saturació dels contenidors i fins i tot l'abandó d'estos residus en la via pública, cosa que dificulta el seu reciclatge. Amb esta campanya, es pretén donar una eixida útil a estos elements, així com involucrar a les xicotetes empreses i comerços en la correcta gestió dels materials d'un sol ús.

Mª Luisa Martínez Mora, vicealcaldessa i regidora de Medi Ambient, apunta que es tracta d'un model de gestió gratuïta que facilitarà, als comerços interessats a participar, la retirada dels residus plàstics pels propis serveis municipals. “Des de l'Ajuntament continuarem conscienciant a la ciutadania en reciclatge i eliminació selectiva de residus, i, en este cas, fomentant la implicació dels comerços i xicotetes empreses per a aconseguir un entorn millor i més agradable”.

El projecte, que ha sigut seleccionat per la Comissió Europea per al seu cofinançament, compta amb la col·laboració de l'Institut Tecnològic del Plàstic (Aimplas) i diferents empreses relacionades amb el sector.

 


00-1
00-1
00-2
00-14
00-17
00-25
Tornar