Mislata aprovarà el pressupost de 2020 amb un superàvit de 639.000 euros

Els pròxims comptes municipals augmenten la despesa en partides socials i innovació, incrementen les inversions i congelen, per seté any, els impostos, taxes i preus públics. L'ajuntament de Mislata gastarà menys del que ingressa, "la qual cosa demostra la bona gestió econòmica realitzada en els últims anys", afirma Carlos F. Bielsa
25 de novembre 2019

L'Ajuntament de Mislata aprovarà el dijous, en el ple ordinari de novembre, el pressupost municipal per a l'exercici 2020, la xifra total del qual ascendix a 30.995.586,25 euros. Uns comptes la xifra total de despeses dels quals és sensiblement inferior a les del present exercici i que ascendix a 30.356.809,64 euros, amb el que, per primera vegada en la història, els comptes municipals reflectixen un pressupost amb superàvit de recursos propis, un total de 638.776,61 euros. Per tant, l'Ajuntament de Mislata gastarà menys del que ingressarà, “la qual cosa demostra la bona gestió econòmica realitzada en els últims anys”, afirma l'alcalde Carlos Fernández Bielsa. Al seu torn, el deute històric es continuarà reduint i, una vegada estiga executat el pressupost a 31 de desembre, caurà fins als 11,6 milions d'euros, lluny dels 39,5 milions d'euros que va reflectir l'auditoria de 2011.

El govern de Bielsa presenta uns comptes que suposen “la consolidació del model de gestió que ens ha identificat des que vam entrar a governar en 2011. Una gestió eficaç i un compromís amb els qui més ho necessiten, situant-nos com a referents en polítiques socials i en innovació, que són els pilars d'este pressupost”.

Pel que respecta als comptes, un exercici més, augmentarà la despesa en totes les partides de caràcter social, destacant la partida de Serveis Socials que ronda els 4,2 milions d'euros, incrementant-se un 3,70% respecte a l'exercici anterior. La pujada està motivada, explica la regidora d'Hisenda, Mª Luisa Martínez Mora, perquè “hem atés a noves demandes dels nostres serveis perquè revertisquen en una millora de les polítiques destinades a les persones”.

Al costat de la despesa en Serveis Socials, les àrees de gestió més significatives a nivell pressupostari són Seguretat Ciutadana (amb més de 3,8 milions d'euros); cultura i oci (amb 1,74 milions d'euros); Medi Ambient i Salut Pública mantenen la despesa prop dels 4,1 milions d'euros que es destinaran a la millora de l'entorn, la neteja de carrers, recollida de residus i manteniment de parcs i jardins.

Les partides destinades a polítiques per a les persones continuen sent els pilars de l'acció de govern amb increments en polítiques d'igualtat (1,4%), joventut (11,8%), infància (30,4%), persones majors (un 7,8%) i educació (6,8%). A més, les biblioteques de Mislata tindran un augment del 44,8% del seu pressupost per a dur a terme remodelacions de les instal·lacions.

D'altra banda, les partides destinades a participació ciutadana, innovació i OAC tenen un important increment de 36,7% al 52,7%, la qual cosa permetrà la posada en marxa de programes en clau de ciutat intel·ligent, govern obert i noves tecnologies. La quantia destinada al foment de l'esport i les instal·lacions públiques esportives augmenta un 12,8%.

Les inversions per a l'exercici 2020 s'incrementen en un 15,2%, aconseguint 1,33 milions d'euros, la xifra més alta de l'última dècada. Entre altres projectes, esta quantia permetrà la remodelació urbana i la recuperació de l'espai públic.

El ple d'este pròxim dijous 28 de novembre portarà a aprovació el pressupost general de 2020, la qual cosa suposarà que Mislata inicie l'any ja amb un pressupost aprovat i llest per a la seua execució; “el que permetrà dur a terme molts dels reptes que tenim per davant per a continuar modernitzant esta ciutat i permetent que avance en assistències i serveis”, segons explica Bielsa.

 
00-12_Presupuesto2020
Tornar