Els xiquets i xiquetes de Mislata trien als seus representants en el Consell Municipal d'Infància i Adolescència

Els 28 nous membres del Consell seran nomenats en l'acte de constitució que se celebrarà el pròxim 20 de novembre, coincidint amb el Dia Mundial de la Infància
04 de novembre 2019

L'alumnat dels centres educatius de Mislata han tingut ja la seua particular cita amb les urnes. El motiu ha sigut l'elecció dels seus representants en el Consell de la Infància i Adolescència. Este òrgan de representació per als més joves del municipi porta en funcionament des de l'any 2014 i ha celebrat ara les seues terceres eleccions. Es tracta del primer òrgan de participació infantil creat a Mislata i un dels pocs que hui dia existixen en tot el territori nacional, fet que, al costat dels programes dirigits a xiquets i joves, li van servir a l'Ajuntament de Mislata per a obtindre eixe mateix any el segell d'UNICEF que l'acredita com a "Ciutat Amiga de la Infància".

Este Consell, està format per xiquets, xiquetes i adolescents que representen a tota la infància del municipi. I les eleccions es desenvolupen com qualssevol altres comicis. Els candidats, alumnes de cinqué de primària i segon de secundària, van realitzar una campanya electoral entre els seus companys, amb xarrades en classe i cartells publicitaris. Finalment, van ser els propis alumnes de cada centre els que van acudir a les urnes fa uns dies per a triar democràticament als seus representants en el Consell. En concret, ho conformaran dos representants de cadascun dels col·legis de primària i tres per cadascun dels centres de secundària.

La regidora d'Infància i Adolescència, Lola Hortelano, va visitar els centres el dia de les votacions, animant a tots els xiquets i xiquetes a participar perquè “els i les representants del Consell són la veu de tots els xiquets i xiquetes de Mislata, i constituixen la via més directa per a fer arribar a l'Ajuntament les seues propostes perquè Mislata siga cada vegada una ciutat millor”.

Els 28 nous membres del Consell seran nomenats el pròxim 20 de novembre, Dia Mundial de la Infància, en l'acte de constitució en el Saló de Plens de l'Ajuntament. Un acte que servirà també per a celebrar entre tots el premi internacional atorgat recentment per UNICEF a la ciutat de Mislata i que la reconeix com una de les millors ciutats del món per a ser xiquets i xiquetes. Per a l'alcalde, Carlos Fernández Bielsa, "el reconeixement per part d'UNICEF a la nostra ciutat ha de ser un nou estímul per a alimentar la participació de xiquets i xiquetes des del Consell de Mislata, per a continuar aportant idees que ajuden a consolidar el model de ciutat que hui defensem, i pel qual ens han premiat entre les que millor cuiden a la infància i a l'adolescència".

 
00-25
00-25
00-27
00-13
00-17
00-29
00-34
00-36
Tornar