Mislata lliura els Premis Juvenils de Literatura Breu

El concurs literari compleix vint-i-cinc anys i es consolida com un dels certàmens amb més trajectòria de tota Espanya
08 d'octubre 2019

La XXV edició dels Premis Juvenils de Literatura Breu de Mislata ja té guanyadors, o millor dit, guanyadores, ja que en l'edició d'enguany cal destacar que tots els premis han recaigut en textos escrits per joves escriptores. Un jurat compost per professionals del món de la literatura ha triat els relats més destacats d'este certamen, l'objectiu principal del qual és el de fomentar l'escriptura entre els més joves. De fet, el certamen està dirigit a joves autors o autores residents a la Comunitat Valenciana amb edats compreses entre els 12 i els 20 anys.

L'acte de lliurament dels premis, al qual van assistir l'alcalde, Carlos Fernández Bielsa, i Martín Pérez Leal, regidor de Joventut, es va celebrar en el Centre Jove del Mercat i, a més de presentar a les guanyadores i el llibre que recull els seus relats, Set minuts i mig, es va realitzar una lectura dramatitzada de les obres per les mateixes autores. Tot l'esdeveniment va estar amenitzat per la música en directe del grup alcoià Júlia, que va actuar en format acústic.

El certamen entrega un total de set premis, dividits en diverses categories. En la categoria de narrativa en castellà, el jurat ha seleccionat l'obra Retales d'Andrea Ixchel Martínez Marcos. El premi de la narrativa en valencià ha recaigut en María Luisa Muñoz Romero, per la seua obra Viatge a l’Atlàntida. Quant a les categories de poesia, en castellà ha sigut premiada l'obra Versos de una poeta viva para una sociedad muerta, de María Cuesta Martín, i en valencià, Nuria Nácher Soler ha aconseguit el premi per la seua obra Repte dels 100 dies.

Els Premis Juvenils de Literatura Breu també premien la participació dels escriptors més joves de Mislata, per la qual cosa establixen un premi específic per als joves del municipi, la guanyadora del qual ha sigut Mar Canales Soto per l'obra Habitación en silencio. A més, el certamen inclou també el premi Autor Jove per a participants de 12 i 15 anys, que en esta edició ha guanyat l'obra La voz del silencio de María Carnacea Mena. Quant a l'última de les categories, la de Jurat Jove, el premi ha recaigut en Alicia Soria Salvador per l'obra Siete minutos y medio, text que dóna també títol al llibre recopilatori.

Cadascuna de les guanyadores va rebre el seu corresponent premi econòmic. Però a part de la dotació econòmica, l'important és que, com manifestava Martín Pérez, “els guanyadors i guanyadores dels Premis Juvenils de Literatura Breu de Mislata tenen l'honor de veure les seues obres publicades en un llibre, i això també servix d'impuls perquè no abandonen l'escriptura”. I per això en l'acte també es va presentar Set minuts i mig, el llibre editat per l'Ajuntament de Mislata i Edicions Bromera que recull tots els relats guanyadors.

Estos Premis Juvenils de Literatura Breu, amb les seues 25 anys, ja són un dels concursos literaris amb més trajectòria de tota Espanya. Bielsa, en la seua intervenció, va recordar que Mislata va ser pionera a incentivar la creació literària per a joves i que hui “som líders en projectes destinats a obrir la cultura més enllà dels escenaris habituals”. “És important animar als i les joves a escriure, a elaborar relats i poesies on manifesten els seus pensaments, inquietuds i sentiments, i si esta convocatòria pot significar un estímul perquè facen el pas de fer-ho haurem complit amb l'objectiu principal d'estos premis”, concloïa l'alcalde.

 
BP9I2217
BP9I2217
BP9I2144
BP9I2145
BP9I2153
BP9I2160
BP9I2169
BP9I2172
BP9I2177
BP9I2179
BP9I2182
BP9I2184
BP9I2187
BP9I2192
BP9I2195
BP9I2204
Tornar