El valencià Fausto Castella gana la 53 edició del Torneig d'Escacs Vila de Mislata

Del 19 al 25 d'agost es va disputar a Mislata el prestigiós certamen d'escacs, en el qual van participar des de jugadors amb rànquing nacional i internacional fins a prop d'un centenar d'escolars de tota la Comunitat Valenciana
27 d'agost 2019

Mislata va tornar a ser epicentre dels escacs nacional, i especialment de la Comunitat Valenciana, on el Torneig d'Escacs Vila de Mislata és considerat com un dels més prestigiosos de la regió, sent a més un dels més antics de tota Espanya. 

Esta 53 edició va coronar com a campió absolut al veí de Xeraco Fausto Castella García, qui, malgrat quedar en taules en un parell de partides, va poder remuntar i arribar amb tranquil·litat a l'última partida, alçant-se amb la victòria final. Castella, que és un participant assidu d'este torneig, va destacar les qualitats del campionat celebrat en el centre sociocultural La Fàbrica, tant per les seues instal·lacions com per la magnífica organització. El torneig, organitzat pel Club d’Escas de Mislata, amb el suport de l'Ajuntament, va aconseguir reunir 220 jugadors repartits en 3 categories.

Al campió absolut, se li van unir en el podi de la categoria Open A, José Candela Pérez, de la Casa de Ajedrez de Madrid, i Pablo Aguado Doncel, del Mallorca Isolani. El guanyador en el Open B va ser el jugador del Gambito Benimaclet Carlos Carbonell Bofill. La segona posició va ser per a Carlos Valero fuertes, del Axarquía, i en tercer lloc Alejandro García Oviedo, del Basilio. Finalment, el guanyador en el Grup C va ser Miguel Ríos García, del Castell Riba-Roja, seguit de Daniela Custard Gascó, del Gestalguinos, i Antonio Selva Salvador, del Club Drac Negre.
 
L'Alcalde, Carlos F. Bielsa, no va voler perdre's les finals del torneig, i va ser també l'encarregat de donar els trofeus als guanyadors. Bielsa va agrair la participació de tots els jugadors i jugadores i al club local per l'excel·lent organització, “ja són 53 edicions demostrant que el torneig de Mislata s'ha guanyat per dret propi estar entre els més importants, no solament de la Comunitat Valenciana, sinó de tota Espanya. És un orgull per a nosaltres que tants jugadors d'escacs reconeguen en el nom de Mislata un sinònim d'escacs.”

En paral·lel a la ja clàssica cita de Mislata, es va celebrar el torneig escolar sub-16, les finals del qual es van disputar el dissabte i que va complir les previsions de participació amb prop de 100 inscrits. Finalment, el guanyador va ser el jugador del club Basilio, Alejandro Gil López, seguit de la local Lucía Follana Albelda, del Mislata Lanjarón Discema , i Tigran Movsisyan, de Basilio. Bielsa va subratllar la gran importància que té per a Mislata esta enorme participació entre els i les més joves, ja que s'assegura una pedrera de jugadors d'escacs que continuen donant repercussió i prestigi al torneig mislater.

 
CAMPEON TORNEO - FAUSTO CASTELLA
CAMPEON TORNEO - FAUSTO CASTELLA
PREMIOS CATEGORIAS ABSOLUTAS
TORNEO AJEDREZ VILLA DE MISLATA 2019
TORNEO INFANTIL
Tornar