El concurs de paelles i l'entrada mora marquen l'inici de les festes de Mislata

La tradicional cita gastronòmica de les Festes Patronals va congregar a més de 2.000 persones i la desfilada va omplir de música i colorit els carrers del centre de la ciutat
26 d’agost 2019

El tret d'eixida de les Festes Patronals de Mislata el va donar una de les cites més multitudinàries de les festes, l'esperat i bulliciós concurs de paelles, celebrat el dissabte. Més de 2.000 mislaters i mislateres es van reunir entorn de l'esdeveniment organitzat pels clavaris del Crist. L'alta participació i les 150 paelles que es van presentar a concurs, tornen a demostrar la consolidació d'esta divertida i participativa jornada.

L'organització va dotar als participants tant de la llenya com dels ingredients que havien d'usar, per la qual cosa els participants només van haver de demostrar els seus dots culinàris i aportar el seu toc personal per a diferenciar-se de la resta.

La jornada va transcórrer entre un ambient festiu, paellers i olor a llenya. Conforme els participants anaven concloent els seus plats, el jurat, format per l'alcalde, Carlos Fernández Bielsa, el regidor de Cultura Tradicional, Francisco Herrero, i diversos membres designats per la Clavaria del Crist, entre ells el seu president, Joaquín Villanueva, anaven provant tots i cadascun d'ells. Després de les deliberacions, es va decidir que la guanyadora de la quinze edició del certamen de paelles de les Festes Patronals de Mislata 2019 fóra Eva Marín. 

Després de l’exitós concurs de paelles, la festa va continuar amb la música de les bandes “Náufragos” i “Cuarenta Rock Band” a les portes de l'Ajuntament.

Ahir diumenge, la Clavaria de la Mare de Déu dels Àngels organitzava una nova edició de l'Entrada Mora, una cita festiva amb trenta-huit anys d'història a la ciutat. I una vegada més, esta peculiar desfilada va tornar a omplir de colorit i grandiositat els carrers del centre de Mislata.

Molts van ser els veïns i veïnes que van eixir al carrer per a gaudir de la desfilada i ballar al so de les marxes mores. Des del col·legi Gregorio Mayans i fins a la plaça de la Constitució, on esta primera setmana de festes es concentra gran part de l'activitat, les 12 esquadres participants van anar desfilant al so de les formacions musicals del CIM Mislata, Unió Musical de L'Eliana, “Dóna-li canya” de Quart de Poblet, la Colla Raval Jussá d'Albaida, El Palleter de Paiporta, acompanyats també pel Ballet Ana Botella d'Alcoi i amb la Banda de Cornetes i Tambors de Mislata obrint la comitiva. 

“Flores del Desierto”, “Hechiceros del desierto”, “Siurana”, “Reina de Al Hariba”, “Ben Jalats”, “Hijas de la Luna”, “Banu Jarik”, “Bereberes Zahedi’s”, “Beduinas del Desierto”, “Destellos de la Media Luna” o “Los Guerreros de Los Ángeles” van ser els suggeridors noms de les formacions que van desfilar en l'entrada mora. Abillats amb majestuosos i ostentosos vestits que recreen els uniformes de gala de l'època mora, van anar desfilant i rebent els aplaudiments del públic. Clavaris, associacions i altres col·lectius socials de Mislata conformaven les comitives.

 
0001
0001
0033
0050
0075
0084
0101
0115
0128
0159
0201
Tornar