Mislata reforça la seguretat per a les seues Festes

L'increment en un 68% d'efectius policials i la lluita contra les agressions sexuals i la violència de gènere centren l'operatiu de seguretat ciutadana durant les festes
23 d’agost 2019

A partir de demà, 24 d'agost, i fins al pròxim 7 de setembre, la ciutat de Mislata celebra les seues festes. Quinze dies en què milers de persones eixiran als carrers per a gaudir de tots els actes organitzats. Amb la intenció que tot es desenvolupe amb total normalitat i els veïns i veïnes puguen gaudir d'estes jornades en un ambient segur, l'Ajuntament de Mislata al costat de Policia Local han preparat un dispositiu especial a la ciutat per a blindar la seguretat, sobretot, de la plaça Major, la zona de major afluència de gent durant la celebració de les festes populars. Per a això, s'ha incrementat en un 68% els serveis que prestarà Policia Local durant este període, planificant-se un total de 153 operatius. 

De la mateixa manera que ja es va fer en els últims anys, la regidoria de Seguretat Ciutadana instal·larà un centenar de muralletes de formigó, les conegudes com a barreres New Jersey, per a formar un cinturó de protecció al llarg de tot el recinte firal. Del 3 al 7 de setembre, la fira de festes rep una mitjana de deu mil assistents diaris i la principal preocupació del Consistori és garantir la seua seguretat i tranquil·litat. 

A més de la col·locació de les muralletes de formigó, l'alcalde, Carlos F. Bielsa, i la regidora de Seguretat Ciutadana, Mª Luisa Martínez Mora, han traslladat al Comissari de la Policia Local, Juan José Gimeno, en la reunió mantinguda este matí per a presentar el dispositiu, la instrucció de reforçar la presència d'agents al carrer, especialment en els actes de major aglomeració de públic. En paraules de Bielsa, "volem que la gent gaudisca de les festes i ho faça amb la tranquil·litat que des de l'Ajuntament hem posat tots els recursos necessaris per a garantir la seua seguretat". 

Com sempre, Policia Local comptarà també amb la col·laboració de Protecció Civil, que han planificat la prestació de 80 serveis per a estar presents en tots els actes, i de Creu Roja per a serveis sanitaris si foren necessaris.

Les festes populars de Mislata comptaran de nou amb un Punt Violeta, en el qual un grup de professionals i de persones voluntàries procedents de l'Associació Alanna, el Consell de Juventut i la Casa de la Dona de Mislata, oferiran informació, assessorament i ajuda sobre on acudir i què fer en cas d'una agressió sexual. La carpa es disposarà en la plaça Major durant tots els dies de les festes populars en un horari de 22h de la nit a 4h del matí. El punt informatiu estarà en constant comunicació amb la Policia Local per a ajudar a actuar en cas que es produïsca qualsevol agressió. 

Així mateix, per a visibilitzar encara més la repulsa cap a les agrsiones sexuals i la violència de gènere, des d'este Punt Violeta es promocionarà la campanya “Mislata en Festes si tu em respectes”, repartint-se 2.500 polseres, més de 3.000 gots amb tapa per a refrescos reutilitzables i d'altres de cartó per al café, amb el lema de la campanya imprés. D'esta forma, al seu torn, amb el repartiment d'estos envasos reutilitzables o de cartó, des de Mislata es contribuirà a complir un dels objectius de desenvolupament sostenible eliminant el plàstic de les Festes.

Neteja viària les 24 hores del dia durant les festes

Per part seua, des de NEMASA, empresa municipal de l'Ajuntament de Mislata, durant estes festes patronals i populars, incrementarà la dotació de recursos humans i materials assignats al dispositiu de festes, amb la fi que, després de cada acte celebrat, tot torne a la normalitat en la menor brevetat possible. Per a això, el servei de neteja viària i aigualeig de carrers, s'incrementarà amb un 20% més d'empleats, es tindrà presència als carrers les 24 hores del dia durant les festes i es reforçarà el servei d'aigualeig amb 3 torns d'aigua al llarg del dia -matí, vesprada i nit-. D'altra banda, en el recinte firal de la Plaça Major, tal com es va dur a terme l'any anterior, s'instal·laran contenidors de selectiva -envasos i paper i cartó-, de cara al fet que les festes també contribuïsquen d'una manera sostenible amb el nostre medi ambient.

 
_MG_9202
_MG_9202
_MG_9194
_MG_9206
IMG_20190823_100358
Vasos reutilizables fiestas
Seguridad Plaza mayor Fiestas 1
festes 4
Tornar