Mislata contribueix amb 43 tones de roba i calçat recollits en els contenidors rojos

Gràcies a 18 contenidors que Arropa València té distribuïts per Mislata, durant els primers 6 mesos de l'any, la ciutadania ha contribuït amb el medi ambient i a la reinserció de persones en risc d'exclusió social
06 d'agost 2019

Els contenidors rojos s'han sumat als ja tradicionals, com uns més dels carrers de Mislata. En total, 18 d'estos contenidors per a roba usada es poden trobar en els punts del nucli urbà amb major trànsit de vianants. Gràcies a aquest servei que coordinen l'empresa pública Nemasa i Koopera, una cooperativa d'inserció social impulsada per Càritas, tot aquell que ho desitge pot depositar en ells aquelles peces de vestir i calçat que ja no usen, i així poder donar-los una segona vida. I és que, una vegada classificada tota la roba, es reutilitza, es recicla o s'embene per a finalitats socials en els punts de venda que té Koopera per tota la geografia espanyola.

Finalitzat el primer semestre de l'any, Koopera, Arropa València en la Comunitat València, ha facilitat a l'Ajuntament de Mislata les dades oficials dels quilos de roba usada recollits en el municipi durant els últims 6 mesos, un 5% més que en el període anterior. En total s'han recollit més de 43 tones de roba usada que tindran una nova utilitat.

Dels 18 contenidors rojos de Càritas que hi ha repartits per Mislata, el més utilitzat per la ciutadania és el de l'avinguda del Sud, que va recollir 3804 quilos de roba i calçat, seguits per carrer Regatxo amb 3 tones i els dos situats en l'avinguda GregoriGea, que sumen entre tots dos quasi 6 tones de roba recollida. Quant a les èpoques de major recollida, cal destacar que el primer mes de l'any i el final de la primavera suposen les èpoques en les quals els veïns depositen més roba usada en els contenidors, coincidint amb el canvi estacional.

Des de la regidoria de Medi Ambient, María Luisa Martínez Mora ha volgut felicitar a tots els mislaters i mislateres pel gran acolliment i el bon ús que es fan d'aquests contenidors rojos. “Ja no solament contribuïm entre tots i totes a cuidar el medi ambient, sinó que depositant aqueixa roba que ja no s'usa, donem suport a aquesta gran labor social que exerceix Arropa València i en això Mislata està implicada i conscienciada”.

Com apunta Martínez Mora, no solament es busca reutilitzar la roba, sinó que esta iniciativa té una doble finalitat. A més del ja evident objectiu ecològic que s'aconsegueix a través del reciclatge i la reutilització, els contenidors tenen una finalitat social inserint en el mercat laboral a persones en risc d'exclusió social. Concretament de juny del 2018 fins al juliol passat del present any, gràcies a aquest projecte, a València s'han incorporat 14 persones al mercat laboral ordinari.

contenedor rojo
Tornar