Els campaments socials de Mislata, referent nacional en polítiques per a les persones

Des de fa 7 anys, la regidoria de Benestar Social organitza estos campaments per a garantir 3 menjars als xiquets i xiquetes de les famílies més desfavorides de la localitat, a més de programar nombroses activitats lúdiques i educatives
31 de juliol 2019

Durant els mesos d'estiu en els quals no hi ha activitat escolar, 170 xiquets i xiquetes de Mislata, amb edats compreses entre els 3 i 17 anys, gaudixen d'un campament ple d'activitats de tota mena per a ajudar les famílies mislateres amb més necessitats a poder conciliar la seua vida laboral mentre els xiquets no tenen classes.

Este tipus de polítiques per a les persones desenvolupades per l'Ajuntament, s'han convertit en tot un referent nacional. Mislata va ser el primer ajuntament valencià que va obrir els menjadors escolars a l'estiu. Ho va fer per primera vegada fa 7 anys, després que els Serveis Socials detectaren que a moltes famílies els resultava impossible cobrir les necessitats nutricionals dels seus fills i filles. El que al principi va ser un menjador social d'emergència va anar evolucionant fins a convertir-se hui dia, explica l'alcalde Carlos Fernández Bielsa, "en una escola d'estiu més, on garantim a tots els xiquets i xiquetes de Mislata tres menjars al dia, però on també garantim el seu dret a passar-li'l bé en vacances, com qualsevol xiquet a eixes edats".

El campament social d'enguany està seguint el mateix reeixit patró que en anys anteriors, amb activitats extraescolars dins d'un context socioeducatiu. Els xiquets i xiquetes gaudixen d'activitats enfocades en una educació en valors. Al llarg de la setmana els participants superen reptes i desenvolupen projectes alhora que van aprenent sobre companyonia, tolerància o respecte pel medi ambient. En esta ocasió el Mediterrani ha sigut el tòpic entorn del qual han girat totes les activitats. Entre les activitats que més han agradat als xicotets han destacat les visites a la piscina municipal, el parc viari de la Canaleta, els inflables aquàtics o la setmana de l'esport.

El campament social d'estiu no és l'únic que se celebra al llarg de l'any ja que, tant per Pasqua com per Nadal, l'Ajuntament de Mislata organitza sengles campaments en els quals, més enllà de les activitats lúdiques i educatives, el menjador social garantix 3 menjars als xiquets de les famílies més necessitades.

IMG_8915
IMG_8915
IMG_8918
IMG_8924
IMG_8931
IMG_8938
IMG_8939
IMG_8944
IMG_8945
IMG_8949
IMG_8952
IMG_8971
IMG_8983
IMG_8988
IMG_8989
IMG_8991
IMG_8994
IMG_8995
Tornar