L'Escola de Persones Adultes de Mislata celebra els seus vint anys en les instal·lacions de Casa Sendra

Amb una àmplia oferta de cursos, l'EPA porta quatre dècades contribuint a la formació en l'edat adulta
17 de juny 2019

L'Escola de Persones Adultes de Mislata està de celebració. Les seues instal·lacions en la històrica Casa Sendra han complit vint anys i dijous passat 13 de juny van voler commemorar este aniversari en un acte que, a més, va servir per a rendir homenatge a antics alumnes i realitzar una mostra de les activitats que es realitzen al llarg de l'any als diferents cursos i tallers.

Però, des que es va crear en 1981, són quasi ja 40 els anys que porta l'EPA oferint una àmplia oferta de formació perquè totes les persones adultes puguen seguir formant-se al llarg de tota la seua vida. La seua posada en marxa va ser una destacada aposta del govern de la ciutat en aquella època, perquè llavors el tant per cent d'analfabetisme era prou alt, sobretot entre les dones, i l'obertura de l'escola va significar un important avanç cultural i educatiu per als mislaters i mislateres. Hui, quatre dècades després, l'EPA continua amb eixa important labor educativa i de formació per a cobrir totes les necessitats que inquieten a persones adultes de totes les edats.

En l'actualitat, un total de 44 grups estan funcionant. Dotze d'ells són grups d'alfabetització i de graduació en ESO; altres preparen les seues proves d'accés a cicles formatius mitjans i superiors; un important nombre acudixen als cursos de valencià, francés i anglés o als cursos d'informàtica; i també hi ha una desena de grups adscrits a seminaris de diverses temàtiques com a història, literatura, teatre, cine o premsa. Molts d'estos alumnes van mostrar al públic assistent allò que s'ha aprés durant el curs que acaba de finalitzar.

La direcció de l'EPA, va aprofitar l'acte per a fer entrega dels premis als millors alumnes en les diferents categories, com en les d'educació de base, pregraduats i cicles formatius de grau mitjà, neolectors, certamen digital, o un premi a l'esforç en l'aprenentatge del castellà a un alumne estranger.

A més, l'EPA va voler també homenatjar els polítics que van posar en marxa l'escola en 1981, amb el socialista José Morales al capdavant del Consistori. Per la seua banda, la regidora d'Educació en funcions, Ana María Julián, va fer entrega en nom de l'Ajuntament d'una placa commemorativa per este vint aniversari de les instal·lacions al director de l'EPA, Salvador Gimeno.

 
0141
0141
0046
0032
0017
0056
0067
0071
0099
0104
0109
0124
0149
Tornar