Mislata informa les famílies amb fills de 3 anys sobre el procés d'escolarització que comença hui

El termini de sol·licituds és del 9 al 17 de maig i amb esta xarrada l'Ajuntament pretén que tots els veïns concórreguen al procés en igualtat de condicions
09 de maig 2019

Hui, 9 de maig, arranca el termini en el qual les famílies amb fills i filles nascuts en 2016 tenen la possibilitat, que no l'obligació, d'escolaritzar-los per primera vegada. L'elecció del millor col·legi per als xicotets no és qüestió fútil i hi ha molts factors que influixen en les possibilitats d'aconseguir una plaça en el centre desitjat.

De cara al pròxim curs, a Mislata, de tots els xiquets i xiquetes que es troben en esta situació, al voltant del 90% s'escolaritzaran a la ciutat, i per a informar les seues famílies de tots els detalls que han de tindre en compte en este procés, l'Ajuntament de Mislata les va convocar a una reunió en el Centre Cultural Carmen Alborch. A esta cita també estaven convidades les famílies que, encara tenint ja escolaritzats als seus fills o filles, volen sol·licitar un canvi de centre.

La regidora d'Educació, Ana María Julián, va ser l'encarregada de donar la benvinguda als pares i mares que van omplir el teatre de Mislata i el tècnic municipal d'Educació, José Manuel Ortiz, l'encarregat d'explicar-los tot el que han de saber abans de presentar la seua sol·licitud d'escolarització. A més, esta cita servix perquè l'Ajuntament resolga a les famílies qualsevol tipus de dubte referent al procés i als propis centres, com el tipus de jornada que han triat o els plans plurilingües que oferixen al seu alumnat.

Quan un centre escolar rep més sol·licituds que places oferix, la Conselleria establix un sistema de baremació seguint el criteri de concurrència. Els mèrits que més puntuen són els de tindre germans en el centre i pertànyer a la zona del col·legi sol·licitat -Mislata està dividida en dos zones-. A més, també donen punts altres circumstàncies, com el fet de ser família nombrosa o família monoparental, el nivell de renda o si hi ha persones amb discapacitat en la unitat familiar. 

Des de l'Ajuntament es recomana a les famílies informar-se prèviament dels recursos educatius que oferix cada centre per a decidir quin és el més idoni per als seus fills. Alguns serveis com els de pedagogia terapèutica o logopèdia estan generalitzats en tots els col·legis de Mislata, però hi ha uns altres que no, com els professionals per a atendre xiquets amb necessitats educatives especials. A Mislata, el Maestro Serrano està especialitzat en l'atenció de menors amb discapacitat auditiva, l'Ausiàs March en discapacitat motora i El Cid, Gregorio Mayans i Maestro Serrano en xiquets amb trastorns greus de comunicació.

Per est motiu, tots els col·legis públics i privats concertats de Mislata han organitzat també en les últimes setmanes jornades de portes obertes per a explicar els seus models educatius. L'objectiu no és un altre que informar les famílies perquè tinguen un millor criteri a l'hora de triar el col·legi més adequat per als seus fills. 

Este procés de presentació de sol·licituds estarà obert fins al pròxim 17 de maig. El mateix termini s'ha establit per a Educació Primària (del 9 al 17 de maig), i per a ESO i Batxillerat s'ha establit el termini del 21 al 30 de maig.
Tota la informació relativa al procés d'escolarització està a la disposició de qualsevol veí en la web municipal www.mislata.es.

 
0025
0025
0004
0011
0013
0033
0034
0037
Tornar