L'IES La Moreria de Mislata celebra la seua setmana cultural

Entre les moltes activitats programades, l'institut convida a diverses ONG's per a presentar els seus projectes a l'alumnat
16 d'abril 2019

Com cada any, els professors i alumnes de l'IES La Moreria de Mislata estan celebrat la seua tradicional setmana cultural, ocupant com sempre els tres dies lectius previs a la Setmana Santa. Tota la programació, elaborada de manera conjunta entre estudiants, professors i l'AMPA, gira sempre entorn a un eix comú, els Objectius de Desenvolupament Sostenible, i en esta edició en concret es treballa el tema de la pau. 

El pati del col·legi és l'escenari de les múltiples activitats, com a tornejos esportius, tallers de manualitats, un taller per a fer-se tatuatges d'henna, un taller d'Apps i diferents jocs de taula. A més, els i les joves de la Moreria també han pogut realitzar una yincana fotogràfica, participar en un concurs de pastissos o en un taller de muixerangues, intentar resoldre els enigmes en una Escape Room o jugar al geocatching, una activitat que consistix a amagar i trobar tresors amb ajuda d'un GPS. 

Però sens dubte, les activitats centrals de les jornades són aquelles en les quals participa també la societat civil, a través de diferents associacions i col·lectius que són convidats per l'equip directiu del centre, que encapçala Luis Muedra. Així, durant la programació d'enguany, diverses ONG's han entrat a les aules per a treballar diferents projectes d'educació en valors amb els joves estudiants, a més de donar-los a conéixer els seus principals eixos d'actuació. Alguns d'eixos col·lectius convidats han sigut Jarit, CEAR, SEO Birdlife, Save The Children, Moviment per la Pau o Justicia Alimentaria.

Precisament, un dels tallers que ha tingut major repercussió ha sigut el denominat ‘Biblioteca Humana’, realitzat per l'ONG Jarit, col·lectiu que treballa amb persones immigrants en les societats d'acolliment i cerca promoure una societat intercultural i construir actituds solidàries i obertes. Gràcies a esta activitat, els  i les alumnes han pogut preguntar directament a persones immigrants, escoltar les seues pròpies experiències, saber com se senten i quins són els seus desitjos.

Els i les alumnes participen molt activament en totes les activitats programades en estes jornades, ja que ells mateixos trien juntament amb el professorat del centre moltes de les propostes. En definitiva, una setmana molt completa i esperada per tota la comunitat educativa on gaudir i aprendre d'una forma relaxada, divertida i solidària.

 
_MG_9917
_MG_9917
_MG_9915
_MG_9921
_MG_9926
_MG_9929
_MG_9931
_MG_9936
_MG_9939
_MG_9947
_MG_9950
_MG_9951
_MG_9953
_MG_9960
_MG_9962
_MG_9974
_MG_9976
IMG_0003
IMG_0005
IMG_0009
IMG_0015
IMG_0025
IMG_9981
IMG_9991
Tornar