La Biblioteca Central de Mislata visibilitza a la dona en el seu nou programa d'animació lectora

Més de 1.200 escolars participen en l'activitat, que enguany complix el seu 30 aniversari i porta per lema ‘Dones i llibres. Dones lliures'
11 d'abril 2019

Des de fa trenta anys, la Biblioteca Central de Mislata dedica diverses setmanes a fomentar l'hàbit de la lectura entre els més xicotets, amb un programa específic en el qual cada any participen més d'un miler d’escolars de 3r a 6é de Primària de tots els centres educatius de la ciutat. La iniciativa part de l'equip d'animació de la Biblioteca i concentren les sessions durant els mesos de març a maig. Una activitat que es complementa a més amb tallers per als més xicotets, d'edats entre els 4 i els 7 anys, que es realitzen d'octubre a març.

Sota el lema “Dones i llibres. Dones lliures” ha donat començament la trenta edició d'este programa d'animació a la lectura. El principal objectiu, a més de fomentar l'hàbit de la lectura des d'edats molt primerenques, és que, mitjançant representacions teatralitzades, els xiquets i xiquetes puguen descobrir el món dels llibres i, en concret enguany, aquells exemplars on les dones són el fil conductor. Dones inventores, escriptores, científiques, pensadores, activistes o artistes es convertixen en les protagonistes de l'activitat. Així, els i les alumnes poden conéixer la importància de la dona al llarg de la història i que moltes vegades ha sigut relegada a un segon pla.

En concret, cada sessió consistix en dos representacions interpretades per l'equip de dinamització de la biblioteca. En la primera d'elles, es recrea un concurs de preguntes i respostes, el Panell Ocult. Els xicotets, a través d'uns jocs i mitjançant la consulta dels llibres, poden conéixer la vida d'algunes de les dones més influents de la història i resoldre un panell que amaga la frase “llegir ens farà lliures”. La segona representació està ambientada en un laboratori on, a través de dos màquines del temps, poden conéixer a personatges tan famosos com Mary Shelley o la protagonista Pipi Calzaslargas, de l'autora Astrid Lingrend.

Amb una posada en escena molt divertida i amena, els xiquets i xiquetes gaudixen de l'espectacle, coneixen nous llibres i aprenen com utilitzar una biblioteca. Com a complement a l'activitat, el professorat treballa en les seues classes el material enviat per l'equip de dinamització.

La Biblioteca Central va organitzar ahir una sessió especial d'estos tallers d'animació lectora i va obrir les seues portes a associacions, pares i mares d'alumnes i veïns en general perquè conegueren de primera mà les activitats que s'estan realitzant dins d'este programa. Una sessió que tampoc van voler perdre's diversos membres de la corporació municipal.

 
_MG_0084
_MG_0084
0003
0011
0041
0063
MG_1272
MG_1307
MG_1342
Tornar