Mislata organitza una jornada agroecològica per a celebrar el segon aniversari dels horts urbans

Les 101 parcel·les destinades al projecte estan ocupades i a ple rendiment, posant en valor l'horta valenciana de l'entorn protegit del Quint
01 d’abril 2019

L'Ajuntament de Mislata celebra en estes dates el segon aniversari dels horts urbans que estan instal·lats als voltants de l'emblemàtic Pou del Quint. Per este motiu, la regidoria de Desenvolupament Sostenible, impulsora d'este projecte, va organitzar el dissabte la 1a Jornada Agroecològica en Horts Urbans de Mislata. Una jornada que reunia a molts dels usuaris i usuàries dels horts urbans i a un públic en general interessat en esta disciplina de l'agroecologia, basada en el desenvolupament i gestió de sistemes agrícoles sostenibles sense emprar productes químics per al cultiu, aconseguint d'esta forma obtindre aliments orgànics alhora que es conserva la fertilitat de la terra i es respecta el medi ambient.

Desenes d'assistents van participar en les xarrades i debats que es van succeir durant tot el matí en el centre sociocultural La Fàbrica i que van acabar amb un taller d'extracció i intercanvi de llavors tradicionals. L'alcalde, Carlos Fernández Bielsa, i el regidor de Desenvolupament Sostenible, Francisco Herrero, van encapçalar la representació municipal que no va voler perdre's l'efemèride d'un dels projectes més destacats del govern de Mislata d'estos últims anys. “Esta iniciativa és molt important per a no perdre els nostres orígens i recuperar el nostre passat agrícola i identitat marcada per la terra”, va afirmar Bielsa, qui també va anunciar que un dels projectes més importants en el pla mediambiental que es durà a terme en la pròxima legislatura a través de la Conselleria de Medi Ambient serà el de recuperar totalment el Pou del Quint per a així poder regar els horts.

Per a finalitzar esta primera jornada agroecològica, els i les participants van poder degustar uns aperitius i unes paelles elaborades amb productes recol·lectats dels propis horts urbans.

Els horts urbans de Mislata, amb una ocupació plena, compten amb 101 parcel·les, de les quals 98 es van adjudicar a través de diverses convocatòries públiques a les quals podia accedir qualsevol veí. Dos s'han destinats a ús educatiu i les utilitzen els joves dels instituts de la ciutat i una altra li l'han quedada els usuaris del Centre Ocupacional, que està situat a pocs metres de la zona d'horta. Els usuaris i usuàries dels horts tenen les seues parcel·les a ple rendiment i ja recullen les últimes verdures i hortalisses d'hivern.

 
0033
0033
0026
0019
0057
0060
0063
0068
0069
0001
0013
0015
0022
0036
0071
0073
Tornar