Els andalusos de la Comunitat Valenciana celebren a Mislata el seu dia gran

L'alcalde Carlos F. Bielsa exercix d'amfitrió en el festival organitzat per FECACV, al qual van assistir el president Ximo Puig i la consellera de Cultura andalusa Patricia del Pozo
25 de febrer 2019

Un any més, Mislata ha tornat a acollir la celebració del dia gran els andalusos residents en la Comunitat Valenciana. El pavelló poliesportiu de la Canaleta ha sigut de nou l'escenari de la celebració del Dia d'Andalusia, organitzat per la Federació d'Entitats Culturals Andaluses (FECA-CV). Durant estos últims dies, les cases regionals andaluses de la Comunitat han commemorat la seua setmana gran, dedicada enguany a la província d'Almeria, i el del dissabte va ser l'acte central del seu programa.

Més de dos mil persones vingudes de tots els racons de la Comunitat han omplit el pavelló de Mislata en un festival en el qual ha exercit d'amfitrió l'alcalde de Mislata, Carlos Fernández Bielsa, i que ha comptat de nou amb la presència del president de la Genrealitat, Ximo Puig, i per primera vegada d'una membre del nou govern andalús, la consellera de Cultura, Patricia del Pozo. A l'acte també van assistir la consellera de Justícia, Gabriela Bravo, la vicepresidenta de les Corts, Carmen Martínez, i nombrosos directors generals i secretaris autonòmics, així com la portaveu parlamentària del PP en Les Corts, Isabel Bonig.

L'acte ha comptat amb una part folklòrica, amb actuacions musicals dels quadres de ball de les associacions andaluses, i una part més institucional, amb les intervencions de Del Pozo, Puig i Bielsa, a més de la de la presidenta de la FECACV, Puri Torres. L'alcalde ha donat les gràcies a la Federació per triar una altra vegada Mislata per a celebrar el Dia d'Andalusia. “Hi ha pobles als quals fem una especial rebuda, i de tots ells el poble andalús té un sentit molt especial. Perquè enriquiu constantment la nostra societat amb la vostra forma de ser, amb els vostres valors, amb la vostra disposició a compartir”, va dir Bielsa en el seu discurs. 

El president Puig, va voler recordar a la Comunitat Valenciana “com a terra integradora, on viuen i treballen quasi 200.000 persones que són tan andaluses com valencianes, gràcies a les quals la nostra comunitat és més gran i pròspera”. Així mateix, el president valencià va voler tindre un gest d'agraïment i complicitat amb Mislata, qualificant-la de ciutat oberta, a la qual qualsevol persona que arriba és benvinguda, com ell mateix ha sentit en múltiples ocasions.

 
0052
0052
0001
0003
0014
0017
0047
0049
0066
0071
0078
0093
0096
0100
0113
0119
0121
0123
0125
0127
Tornar