Mislata celebra una festa de benvinguda a les festes falleres

La iniciativa municipal congrega al voltant de mil falleres i fallers que es van reunir en la Canaleta en una jornada festiva amb multitud d'activitats per a tots els públics
18 de febrer 2019

Este diumenge 17 de febrer, les onze comissions falleres de Mislata han donat el tret d'eixida a la Falles de 2019 amb la celebració de la primera edició de la Festa de Benvinguda. L'esdeveniment, organitzat per l'Ajuntament i amb la col·laboració de l'Agrupació de Falles, va reunir al voltant de mil falleres i fallers, i públic en general, durant tot el dia al parc de la Canaleta. Per al regidor de Festes, Toni Arenas, “esta jornada torna a demostrar la germanor entre els nostres fallers i falleres i la predisposició per a obrir la festa fallera a la ciutadania”.

En la primera edició d'esta jornada festiva de totes les falles de la ciutat juntes, va haver-hi multitud d'activitats per a tots els públics. Des de primera hora del matí es van celebrar els tornejos de futbol en els renovats camps i en les pistes poliesportives el torneig de pàdel i el de futbol sala. No van faltar tampoc els tradicionals campionats de truc i parxís. Al seu torn, les pròpies instal·lacions de la Canaleta, van acollir durant tot el matí diferents masterclass de zumba, salsa i batucada, esta última a càrrec del grup Maratukada, que van tindre un gran acolliment per part de les i els assistents. I els més xicotets també van poder gaudir saltant en els diferents inflables instal·lats, adaptats segons l'edat. 

Al migdia, tots els i les assistents van poder degustar una paella gegant, cuinada per la Clavaria del Crist de la Fe. I, a continuació, l'alcalde, Carlos Fernández Bielsa, el regidor de festes i les Falleres Majors de les diferents comissions van ser els encarregats d'entregar els trofeus als guanyadors i guanyadores dels campionats realitzats durant el matí. 

En el torneig de Futbol 7, va resultar guanyador l'equip de la Falla Doctor Marañón; en el de Futbol Sala Sub-15 l'equip de Plaza Eduardo Marquina; en Futbol Sala Sub-11 els guanyadors van ser la Falla Pare Santonja; el campionat de pàdel va ser guanyat per la parella formada per Federico i Esther, de la Falla Pare Santonja; en el de parchís les guanyadores van ser Mercedes i Amparo de la Moreria; i el campionat de truc el van guanyar la parella formada per Rafa i Toni de la Falla L'Eliana – El Cid. 

Per a finalitzar la cita festiva, els i les assistents van gaudir d'una vesprada d'orquestra i ball en un ambient festiu i de germanor entre totes les falles i públic en general.

 
Germanor Fallas_0160
Germanor Fallas_0160
Germanor Fallas_0009
Germanor Fallas_0023
Germanor Fallas_0030
Germanor Fallas_0034
Germanor Fallas_0041
Germanor Fallas_0052
Germanor Fallas_0054
Germanor Fallas_0068
Germanor Fallas_0093
Germanor Fallas_0106
Germanor Fallas_0117
Germanor Fallas_0120
Tornar