Mislata presenta públicament el projecte de la Residència i Centre de Dia

Més d'un miler de veïns i veïnes assistixen a l'acte que ha comptat amb la presència de la ministra de Defensa, el president de la Generalitat Valenciana i el president de la Diputació. Carlos F. Bielsa: "No ha sigut fàcil, però hui ja podem afirmar, sense risc a equivocar-nos, que este gran projecte és una realitat. En política, com en la vida, el més important és complir amb la paraula donada"
16 de febrer 2019

La ciutat de Mislata ha viscut hui un dia històric. Més d'un miler de veïns i veïnes, entre els quals es trobaven representants de la pràctica totalitat de les associacions de la ciutat, s'han donat cita en les instal·lacions de les antigues casernes militars per a assistir a la presentació del projecte de la Residència de la Tercera Edat i Centre de Dia. Un acte que, a més, ha comptat amb la presència dels màxims representants de les quatre administracions implicades en el projecte: el Ministeri de Defensa, la Generalitat Valenciana, la Diputació de València i el propi Ajuntament de Mislata.

L'esdeveniment, a més de presentar el projecte, ha servit d'homenatge a les diferents entitats i administracions. Ha sigut el propi alcalde, Carlos Fernández Bielsa, en la primera part de l'acte, l'encarregat d'entregar uns reconeixements a diferents agents veïnals i als propis titulars de les administracions, Toni Gaspar, Margarita Robles i Ximo Puig.

En la part dels discursos, el primer a parlar ha sigut l'alcalde de Mislata, Carlos F. Bielsa, qui ha volgut agrair la presència de tota la ciutadania perquè “este gran projecte és per a tots vosaltres”. *Bielsa ha manifestat que “estem ací per a millorar la vida de la gent i per a fer de Mislata una ciutat millor cada dia. Mislata té futur, però tindrà encara més si estem juntes i junts”. 

Per part seua, el president de la Diputació de València, Toni Gaspar, ha assenyalat que este projecte “és el clar exemple que tots podem anar de la mà per a millorar la vida de les persones des de les administracions. Que servisca d'exemple per a molts més”.

Seguidament, ha pres la paraula Margarita Robles, ministra de Defensa. “La política és perquè tots i cadascun dels ciutadans i ciutadanes visquen millor. Per a mi és un honor haver contribuït en este projecte des del Ministeri de Defensa i hui em sent una més d'esta ciutat”, afirmava la ministra. 

L'últim a parlar ha sigut el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, que ha remarcat la importància del valor de la unitat. “Les Administracions han d'estar al servei de la ciutadania i fomentar la convivència. I hui Mislata és un exemple en la Comunitat Valenciana. Mislata és part de la nostra esperança”, ha afirmat el president Puig.

Després de la interpretació dels himnes per part del Centre Instructiu de Mislata i la Unió Musical, que han estat amenitzant l'acte, personalitats i assistents han pogut visitar una exposició gràfica explicativa del projecte i han pogut descobrir com seran les noves instal·lacions. La ministra, Margarita Robles, ha signat, a més, en el Llibre d'Or de la ciutat com a record del seu pas per Mislata. 

Un procés de participació ciutadana exemplar


La ciutadania allí congregada no ha volgut perdre's la consecució d'este assoliment històric, reivindicat durant anys per tota la societat civil de Mislata i fruit d'un procés de participació ciutadana exemplar. En 2011, l'alcalde, Carlos F. Bielsa, va fixar com una prioritat equipar un edifici municipal públic que poguera albergar un complex soci-sanitari destinat a persones majors. Després d'anys de negociacions amb el Ministeri de Defensa, el govern municipal va aconseguir en 2015 la cessió de l'antiga caserna militar Virgil de Quiñones. Eixe mateix any, el consistori va posar en marxa el procés de participació ciutadana Mislata Opina perquè els veïns decidiren l'ús de les instal·lacions, guanyant amb un 77% l'opció de Residència de la Tercera Edat amb Centre de Dia. Després de nombroses reunions, la Generalitat Valenciana va veure viable el projecte i es va comprometre al fet que Mislata tindria una residència 100% pública, les obres de la qual finançaria la Diputació de València. Finalment, el desembre passat, Diputació i Ajuntament signen el conveni mitjançant el qual Mislata rep 4’4 milions d'euros per a sufragar el projecte, i, a principis de febrer, s'adjudiquen les obres de rehabilitació del complex, que s'iniciaran en les pròximes setmanes.

 

0114
0114
0083
0122
0124
0142
0168
0183
0198
0211
0218
0228
0233
Tornar