Més de 600 escolars de Mislata celebren el Dia de l'Arbre en La Canaleta

Els xiquets i xiquetes són els protagonistes del dia participant en visites guiades pel parc, plantant exemplars de pins i carrasques i participant en el concurs de dibuix organitzat per l'Ajuntament
31 de gener 2019

La regidoria de Medi Ambient i l'empresa pública Nemasa han organitzat un any més la commemoració del Dia de l'Arbre amb els escolars de la ciutat al parc de la Canaleta. Una jornada festiva i reivindicativa amb l'objectiu de conscienciar sobre la importància que tenen els recursos forestals i el respecte cap als arbres. La celebració, organitzada en dos dies consecutius, reunix a més de 600 escolars en este gran pulmó verd de Mislata, on els xiquets i xiquetes han realitzat visites guiades i han pogut descobrir les 27 espècies diferents d'arbratge que existixen al parc. A més, cada escolar ha plantat el seu arbre (pins i carrasques entre altres) en els terrenys contigus al parc, uns exemplars que a mesura que vagen creixent es trasplantaran en els diferents parcs i zones verdes de Mislata.

Un altre dels grans atractius d'este dia és la celebració, per sisé any consecutiu, del concurs de dibuix del Dia de l'Arbre que organitza l'Ajuntament en tots els col·legis de la ciutat, en esta ocasió amb el lema “Arbres: per un benestar sostenible”. La regidora de Medi Ambient, Mª Luisa Martínez Mora, ha destacat que, després de sis edicions, este concurs de dibuix s'ha consolidat ja com una de les principals propostes lúdiques i formatives del curs escolar i ha remarcat la importància de "educar en valors respectuosos amb el Medi Ambient des de la infància i, en este sentit, els col·legis fan un treball primordial". 

A més de sensibilitzar als més xicotets de la importància de protegir el nostre entorn natural, l'objectiu del concurs és també seleccionar les imatges que formaran part d'una campanya de conscienciació que eixirà al carrer del 7 al 21 de febrer, ocupant els soports municipals instal·lats en la via pública. 

El concurs va dirigit a l'alumnat de 3r i 4t de primària de tots els col·legis, i cadascuna de les classes presenta la seua proposta davant un jurat que tria als guanyadors, un per jornada. Dels participants en la primera d'elles, el guanyador ha sigut el mural de la classe de 4t del Col·legi Santa Cruz, els alumnes del qual han rebut el premi de mans de la regidora d'Infància, Lola Hortelano. Durant la segona jornada, els guanyadors van ser els xiquets i xiquetes de la classe de 3rB del jaume I, que van rebre el premi de mans de l'alcalde, Carlos F. Bielsa. I és que, a part de l'exposició dels murals premiats al mobiliari urbà, les dos classes guanyadores reben un premi en metàl·lic de 200 euros per a destinar-lo a material escolar.

 
_MG_5925
_MG_5925
_MG_5666
_MG_5693
_MG_5715
_MG_5903
IMG_5437
IMG_5454
IMG_5463
IMG_5477
Tornar