L'Ajuntament de Mislata reduix fins a un 50% l'absentisme escolar en dos anys

La regidoria de Serveis Socials presenta als col·legis i instituts les dades actuals
13 de desembre 2018

La regidoria de Serveis Socials de Mislata s'ha proposat reduir al màxim possible l'absentisme escolar per a així poder garantir el dret a l'educació i assegurar-se del compliment del mateix. En este sentit, i sent este un dels seus principals objectius, es va posar en marxa fa uns anys el Pla d'Absentisme Municipal, la Comissió Tècnica del qual s'ha reunit per a donar a conèixer a tots els centres educatius les dades oficials.

En l'actualitat, de més de 5.000 alumnes matriculats, només s'ha detectat un 0,27% d'absentisme, reduint-se així a la meitat de fa dos anys. Atenent a estes dades, per a l'alcalde, Carlos Fernández Bielsa, “el gran treball dut a terme per les diferents regidories ha propiciat un resultat que evidencia que l'absentisme a Mislata és un problema residual”.

El Pla d'Absentisme contempla una actuació transversal entre els departaments de Serveis Socials, Seguretat Ciutadana, Infància, Educació i Joventut. Segons explica Ximo Moreno, qui ha presidit la Comissió Tècnica com a regidor de Serveis Socials i Joventut, “l'objectiu principal del programa es basa a garantir la igualtat d'oportunitats en l'accés a l'educació per a totes les persones”.

Per a açò, el Pla genera un itinerari d'intervenció en el qual es troben implicades diferents entitats, inclosos els centres educatius, el gabinet psicopedagògic, tècniques de serveis socials, informadors juvenils i educadors. El programa es basa en tres fases; prevenció, detecció i intervenció. Per a l'equip de govern és fonamental la fase de prevenció, per a la qual es dediquen esforços en la realització de diferents campanyes. De fet, una de les novetats que s'inclouran en el pla serà el control dels retards injustificats de forma reiterada. 

Amb l'objectiu de reduir al 0% l'absentisme escolar, des del departament de Serveis Socials ja s'està treballant en el nou Pla d'Absentisme, en el qual participaran diferents regidories i serveis, així com els equips directius de tots els col·legis i instituts de Mislata.

 
_MG_3777
Tornar