Mislata aconseguix la renovació de les finestres del Jaume I després de més de deu anys de reivindicacions

L'Ajuntament fa que Diputació i Generalitat incloguen una inversió de 180.000€ en el Pla de Manteniment i Eficiència Energètica d'Escoles
09 de maig 2017

El col·legi Jaume I de Mislata és un dels més antics de la ciutat. Va a complir ara 40 anys i des de fa més de deu ve reclamant a la Conselleria d'Educació la substitució de les finestres, les mateixes que es van instal·lar, sense persianes, quan es va construir l'edifici. El desgast acumulat amb el pas del temps, l'escassa qualitat de l'equipament i la falta de persianes provocava nombrosos problemes al professorat i a l'alumnat del centre: fred a l'hivern, calor a l'estiu i altres impediments de tipus pedagògic, com la impossibilitat d'utilitzar projectors a les aules. A més dels consegüents problemes de seguretat.

En els últims dos anys, la regidoria d'Educació de l'Ajuntament de Mislata ha mantingut fins a 12 reunions amb la Generalitat. A tots els nivells, des del secretari autonòmic fins al director territorial, passant pels responsables del servei d'infraestructures, fins a aconseguir el que s'ha anunciat hui, una inversió de 180.000€ que servirà per a substituir tota la fusteria metàl·lica exterior del Jaume I. L'alcalde, Carlos Fernández Bielsa, es mostrava hui satisfet per l'anunci i agraïa el suport de l'equip directiu i l'AMPA del col·legi "pel suport, l'esforç i la lluita conjunta; la unió fa la força".

Les reivindicacions del Jaume I es remunten a fa més de deu anys. De fet, a les reunions mantingudes recentment, revela la regidora d'Educació, Ana María Julián, "vam saber que els serveis tècnics de la Conselleria van arribar a redactar un projecte en 2007, ara ja obsolet, però que els anteriors gestors polítics no van executar". Ara, per fi, el nou projecte s'inclourà en el Pla Municipal de Manteniment d'Escoles, una iniciativa conjunta de la Diputació de València i la Generalitat que s'ha presentat aquest matí i que se centra de manera especial a impulsar projectes d'eficiència energètica en els col·legis públics de la Comunitat.

Colegio Jaume I Mislata-2
Colegio Jaume I Mislata-2
Colegio Jaume I Mislata-4
Colegio Jaume I Mislata-3
Colegio Jaume I Mislata-1
Tornar