S'obri el parc infantil de la Plaça Major amb engrunsadors adaptats per a xiquets amb diversitat funcional

L'Ajuntament ha invertit prop de 200.000€ en dos zones de jocs, de fins a 6 i 12 anys, i una pèrgola d'ombra
04 de maig 2016

El nou parc infantil de la Plaça Major està obert al públic i ja gaudeixen d'ell els més xicotets de Mislata, especialment els menors amb diversitat funcional, que fins ara no disposaven de jocs infantils completament adaptats a les seues necessitats. Encara que en el Parc de la Canaleta ja existien alguns jocs per a xiquets amb mobilitat reduïda, esta és la primera vegada que s'adapta un parc infantil per a menors amb discapacitat de 0 a 6 anys.

Amb pocs dies de funcionament, el parc infantil de la Plaça Major està tenint un èxit rotund, sobretot la zona adaptada, que està permetent, per primera vegada, que "tots els xiquets i xiquetes de Mislata puguen jugar i divertir-se en els parcs en igualtat d'oportunitats", assegura l'alcalde, Carlos Fernández Bielsa. Al costat de la satisfacció pel gran acolliment que ha tingut esta iniciativa municipal, Bielsa llança un missatge per a conscienciar a la ciutadania: "Hem de ser conscients del que significa per a estos xiquets tindre uns jocs adaptats. Per això hem de respectar i fer respectar el seu ús exclusiu per a xiquets amb diversitat funcional, perquè en cas contrari la seua felicitat serà només qüestió de dies".

Els engrunsadors de la nova zona de jocs de la Plaça Major tenen seients de goma per a bebès i seients adaptats per a menors amb discapacitat motora, amb un disseny especial i un arnés de seguretat. Als engrunsadors s'uneix també un carrusel adaptat, en el qual els xiquets poden pujar-se amb els seus carros o cadires de rodes.

Els jocs adaptats estan perfectament integrats en el parc infantil de 0 a 6 anys, on també hi ha tobogans, balancins i molls adequats a eixa franja d'edat. Just al costat, l'Ajuntament ha instal·lat una segona zona de jocs, per a xiquets de 6 a 12 anys, amb torres i tobogans més grans, a més d'espirals i dos rocòdroms. I finalment, s'ha instal·lat també una pèrgola per a donar ombra a la zona de bancs. En total, les noves instal·lacions de la Plaça Major, incloent els parcs infantils, la pèrgola i les fonamentacions, han suposat una inversió de 191.000€.

Mislata porta anys distingint-se per les seues polítiques d'infància, fomentant la participació dels més menuts i reconeixent-los com a ciutadans de ple dret. Aquest reconeixement va dirigit a tots els xiquets i xiquetes sense excepció, també als qui tenen diversitat funcional, la integració dels quals en la societat ha de començar des d'edats ben primerenques. I aquesta integració passa, no solament per oferir serveis d'atenció primerenca i educació especial, sinó també per adaptar els espais públics a les seues necessitats.

Columpios adaptados niños con diversidad funcional-1
Columpios adaptados niños con diversidad funcional-1
Columpios adaptados niños con diversidad funcional-2
Parque infantil Plaza Mayor-1
Parque infantil Plaza Mayor-2
Parque infantil Plaza Mayor-3
Parque infantil Plaza Mayor-4
Tornar