Cursos i activitats per a joves - Tardor 2021

Programació
Joves
25/10/2021

Cursos i activitats per a joves - Tardor 2021

*Clica sobre el nom de l'activitat o curs per a accedir a més informació (inici d'inscripcions el 4 d'octubre) 

PROGRAMACIÓ PRESENCIAL

TALLER DE GRAFIT

L’art urbà és una expressió artística present en molts carrers de Mislata, si t’agrada dibuixar, vols desenvolupar la teua creativitat, conéixer aquesta forma d’art i participar en la creació d’un mural, apunta-t’hi! El taller té una part pràctica per a dissenyar i pintar un mural sobre els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l'Agenda 2030 de Nacions Unides.

Acció del projecte TIME4EU – lt's our time, it's time for Europe per a combatre l’exclusió social de persones amb dificultats especials i difondre els valors de la Unió Europea. Finançat pel programa Europe for Citizens de la UE.


Places: 10. Duració: 10h. + realització del mural. Lloc: Centre Jove del Mercat. Professorat: Xelon xlf. Horari: els dijous i els dimarts, de 18 a 20h. Dates: del 4 al 16 de novembre i creació del mural a partir del 17. Preu: 6,60€ per a joves, de 16 a 19 anys/11€ per a joves de 20 anys o més.


TALLER D'INICIACIÓ AL "LETTERING"

Amb aquest taller aprendrem a dibuixar lletres aplicant l'estil lettering, amb els retoladors de punta flexible, les bases per a la construcció de cadascuna de les lletres, connexions i paraules i les diferents tipologies de lettering existents. Un taller per a potenciar al màxim la teua creativitat i desenvolupar les teues habilitats.


Places: 10. Duració: 10h. Lloc: Centre Jove del Mercat. Professorat: Lulu & Andi – Beatriz Nácher. Dates: 16, 23 i 30 de novembre, els dimarts, de 17 a 20/21h. Preu: 6,60€ per a joves de 12 a 19 anys/ 11€ per a joves de 20 anys o més.


GUITARRA NIVELL INICIACIÓ


Iniciar-se o millorar en el coneixement i en la pràctica d’aquest popular instrument musical. Donar les primeres passes en la improvisació de diferents estils derivats del blues i el jazz. Taller dirigit a joves sense coneixements de guitarra. Per a participar en el taller cal dur guitarra clàssica.


Places: 10. Duració: 10h. Lloc: Centre Jove del Mercat. Professorat: Auca Projectes Educatius. Horari: els dilluns i els dimecres, de 18 a 19h. Dates: del 8 de novembre al 15 de desembre. Preu: 6,60€ per a joves de 12 a 19 anys/ 11€ per a joves de 20 anys o més.


TALLER PER A DISMINUIR ELS SUCRES AFEGITS EN L’ALIMENTACIÓ DIÀRIA


Hui en dia, gran part dels aliments envasats que existeixen tenen sucres afegits. Mitjançant eines i estratègies aprendrem a identificar, disminuir i substituir-los per altres aliments més saludables.


Places: 15. Duració: 1h. Lloc: Centre Jove del Mercat. Professorat: Nuttralia. Data: 3 de novembre. Preu: gratuit.


El taller es complementa amb un Servei d’assessorament en línia amb videoconferències obertes on es podran resoldre dubtes sobre nutrició i l’alimentació saludable. Es podran enviar prèviament mitjançant un correu electrònic o formular-los en directe durant cadascuna de les sessions. Més informació a: www.mislatajove.org

Programa d’alimentació saludable “Menja’t el món. Joves i alimentació saludable” de la Mancomunitat de l’Horta Sud.


EDUCADOR/A DE MENJADOR ESCOLAR


El temps del dinar al col·legi és un moment compartit i, per tant, un espai per a les relacions socials en el marc d'uns hàbits alimentaris saludables i equilibrats. Aquest curs pretén proporcionar als monitors i les monitores recursos i habilitats per a l'exercici de la funció educativa al menjador escolar, sempre adaptats a les mesures de prevenció de la COVID19.


Places: 15. Duració: 20h. Lloc: Centre Jove del Mercat. Professorat: Escola de Cases. Horari: els dilluns i els dimecres, de 17 a 21h. Dates: del 18 d’octubre al 3 de novembre. Preu: 13,20€ per a joves de 16 a 19 anys/21,80€ per a joves de 20 anys o més.


 
PROGRAMACIÓ EN LÍNIA


CURS DE LLENGUA DE SIGNES A1

Per a conéixer la llengua i la cultura de les persones sordes mitjançant l’aprenentatge de la llengua de signes, per tal de possibilitar la interacció amb aquest col·lectiu i, d’aquesta manera, afavorir la integració i inclusió de les persones sordes, també les joves, en la societat.

Acció del projecte TIME4EU – lt's our time, it's time for Europe per a combatre l’exclusió social de persones amb dificultats especials i difondre els valors de la Unió Europea. Finançat pel programa Europe for Citizens de la UE.

Places: 20. Duració: 60h. Professorat: FESORD. Dates: del 16 de novembre i fins al 15 de febrer. Preu: 22€ per a joves de 16 a 19 anys/37€ per a joves de 20 anys o més.

MANIPULACIÓ D’ALIMENTS

El certificat de manipulador-a d'aliments és un requisit indispensable per a treballar en qualsevol lloc de treball relacionat amb la restauració col·lectiva (cambrer-a, monitor-a de menjador, educador-a...) i una eina indispensable per a aquelles persones que busquen treball i volen obrir-se pas en el difícil món laboral.   

Places: 30. Duració: 4h. Professorat: Auca Projectes Educatius. Dates: del 21 al 25 d’octubre. Preu: 3,20€ per a joves de 16 a 19 anys/5,40€ per a joves de 20 anys o més.


ELS TALLER + JOVES

Cursos i tallers pensats i dirigits per als i les joves entre 12 i 16 anys.

 

TALLER DE CÒMIC MANGA

Si eres amant del còmic manga i vols crear la teua pròpia història, ara tens una bona oportunitat. En el taller adquiriràs nocions bàsiques sobre el còmic (narrativa, composició, color...), dissenyaràs els teus personatges i contaràs amb ells una història curta narrada en format de tira còmica.


Places: 10. Duració: 4h. Lloc: Centre Jove del Mercat. Dates: el dimarts 26 i el dijous 28 d’octubre, de 18 a 20h. Professorat: Rebombori Cultural. Preu: gratuït.
 

 

TALLER DE SOPAR “FAST FOOD” SALUDABLE 

 

Vols sorprendre els teus amics i/o amigues en les reunions del cap de setmana amb un sopar diferent i saludable? Aprén a preparar en aquest taller: nachos vegans mexicans, una súper veggie burguer i un nutritiu batut.


Places: 14. Duració: 2h. Lloc: Centre Jove del Mercat. Professorat: Culturama. Horari: un dimecres, de 18 a 20h. Data: 18 de novembre. Preu: gratuït.


 

INICIACIÓ A LA ROBÒTICA 


T’agrada la robòtica? Saps què és un ozobot? Vols saber com programar un robot amb paper i retolador? Descobreix el món de la informàtica i la robòtica des d’una perspectiva didàctica i entretinguda.


Places: 15. Duració: 2h. Lloc: Centre Jove del Mercat. Professorat: Nube7. Horari: un dimarts, de 18 a 20h. Data: 14 de desembre. Preu: gratuït.


 

EINES

 

L’ÚS DE LES NOVES TECNOLOGIES EN LES ASSOCIACIONS

En aquest taller treballarem les noves formes de comunicació, interna i externa, que han sorgit en els últims anys i aprendrem pautes bàsiques per a optimitzar i millorar la comunicació de les associacions.


Places: 14. Duració: 2h. Lloc: Centre Jove del MercatProfessorat: Culturama. Horari: un dilluns, de 18 a 20h. Data: el 13 de desembre. Preu: gratuït.


ATENCIÓ A LES NECESITATS EDUCATIVES ESPECIALS – en línia


Aprén conceptes i recursos per a la detecció i canalització de la intervenció en casos de xiquets/es i joves que presenten dificultats d’aprenentatge i d’atenció per causes físiques, psíquiques, per la seua situació familiar o per altres raons.


Places: 30. Duració: 30h. Lloc: en línea. Professorat: Accent. 
Dates: del 17 de novembre al 17 de desembre. Preu: gratuït.


Realitzarem un enregistrament per a la tele! Coneixerem i posarem en pràctica les eines utilitzades en el procés d’investigació d’una noticia o guió per a TV. Sempre mantenint un enfocament crític, interessant i didàctic.

Places: 15. Duració: 10h. Lloc: Centre Jove del Mercat. Professorat: Alejandro Portaz (director de cinema, actor improvisador) i Yolanda González (directora de fotografia i operadora de càmera). Horari: de 17 a 19:30h. Data: dilluns 18, dimarts 19 i dijous 21 d’octubre - realització del reportatge el divendres 22 d’octubre. Preu: gratuït.

ACTIVITATS 

ACTE DE LLIURAMENT DELS PREMIS JUVENILS DE LITERATURA BREU

22 d’octubre, 18:30h. Hort de la Casa Sendra.
Presentació del llibre Els propietaris del temps de la col·lecció Lletra Nova de l'editorial Bromera amb les obres premiades. Comptarem amb l'actuació musical del MAREN i la intervenció de les autores guanyadores.

JOVES.SEX

Servei d'informació, orientació i assessorament sobre sexualitat, recursos anticonceptius i salut psicoafectiva. De dilluns a divendres, de 18 a 20h, a través de telèfon i WhatsApp 669 930 981.  Consulta els teus dubtes!

AGENDA JOVE 2021-22

Enguany es dedica a les fake news. Al nostre país, el 86% de les persones té dificultats per a distingir una notícia falsa d’una vertadera, per això volem ajudar-te a detectar les fake news: aquesta agenda et farà pensar, cercar i contrastar. Arreplega-la als Centres Joves. És GRATUÏTA!

AULA D’ESTUDI

Cada dimecres, de 17 a 20h, al Centre Jove Túria podràs vindre a estudiar, fer els deures, organitzar-te els estudis o preparar els exàmens.
El format serà presencial o virtual depenent de les normes sanitàries.

AULA D’INFORMÀTICA

Hem renovat tots els ordinadors de l’aula del Centre Jove del Mercat perquè pugues usar-los per a estudiar, cercar informació o comunicar-te. Informa’t sobre les normes d’ús i horaris.

 


SERVEIS

 

SERVEI DE PRÉSTEC DE CÒMIC

Al Centre Jove Túria tenim un servei de préstec de còmic. Amb el teu carnet dels Centres Joves pots portar-te a casa durant uns dies còmics de tot tipus. Estos són alguns dels títols que oferim: Ghost in the Sell, Planeta Hulk, 300, Arrugas, Queer, Mortadelo y Filemón o Superlópez.

  

 

 Amb el teu carnet dels Centres Joves pots endur-te a casa, durant uns dies, jocs de taula com ara "Jungle Speed", "Bang", "Código secreto", "Ciudadelas", "Aventureros al Tren" o "Catán". Este servei està al  Centre Jove Túria.

 

CARNETS PER A VIATJAR

El carnet d’alberguista (juvenil, adult, familiar, grup juvenil i estranger) et dóna la possibilitat d’allotjar-te en més de 4.200 albergs ubicats en 60 països de tot el món. Els carnets internacionals d’estudiant, de professor-a i jove internacional permeten obtindre descomptes en museus, activitats culturals... de tot el món. Fes-te'ls als Centres Joves (requereix cita prèvia).

 

 
La UPCCA és un servei municipal públic i gratuït per a la prevenció del consum de drogues que ofereix informació, assessorament i intervenció.

 

 CONDICIONS GENERALS DELS CURSOS I TALLERS

 

Començament i durada dels cursos:
Tots els cursos i tallers començaran, cadascú en la data que pertoque, a partir del 18 d'octubre.
Inscripció: fins al començament de l’activitat. La inscripció tindrà lloc als Centres Joves de Mislata. Els cursos únicament tindran lloc si hi ha més de 8 persones inscrites. Els cursos i tallers s’adrecen a joves residents a Mislata de 12 a 30 anys (excepte als cursos i tallers que especifiquen edats concretes). La inscripció podrà ser presencial als Centres Joves, per telèfon i en línia. Es podrà inscriure la persona interessada o una altra persona de la mateixa unitat familiar. En el cas d’una persona que s’inscriu per primera vegada en una activitat, s’haurà de mostrar el DNI físicament o altre document que l’identifique.
Inscripció per internet: pots fer la inscripció per internet. Si mai no ho has fet, el primer pas és vindre als Centres Joves a recollir la teua clau, a partir d'eixe moment podràs matricular-te des de www.mislatajove.org en els cursos i tallers.
Certificats: quan acabe cada curs o taller es lliurarà el corresponent certificat d’assistència. Per poder obtindre’l caldrà haver assistit, com a mínim, al 80% de les sessions.
Inscripcions i informació:
Centre Jove del Mercat. C/ Major, 36. Tel.: 963 990 340.
Centre Jove Túria. C/ Túria, 13. Tel.: 963 837 141.
Correu electrònic:  [email protected]
Whatsapp: 672368102

 

Prevenció COVID19: fem, entre totes i tots, un oci segur!
Els cursos, tallers i serveis estan adaptats a les mesures de prevenció de la COVID19 indicades per les autoritats sanitàries. Es fan neteges i desinfeccions extraordinàries, t'oferim gel hidroalcohòlic i hem limitat els aforaments dels nostres espais per a mantindre la distància de seguretat. Recordem que és obligatori l'ús de la mascareta i necessari rentar-se freqüentment les mans.

Tornar