Cursos i activitats per a joves - Primavera 2021

Programació
Joves
21/04/2021

Cursos i activitats per a joves - Primavera 2021

*Clica sobre el nom de l'activitat o curs per a accedir a més informació 

Inici d'inscripció el 11 de març

PROGRAMACIÓ PRESENCIAL


TALLER DE GUITARRA - NIVELL MITJÀ

Millora en el coneixement i la pràctica d’aquest instrument musical tan interessant i popular. Continua treballant la improvisació dels diferents estils derivats del blues i el jazz. Taller dirigit a joves amb coneixements bàsics de guitarra. Per a participar en el taller cal dur guitarra clàssica.

Places: 8. Duració: 10h. Lloc: Centre Jove del Mercat. Professorat: AUCA projectes educatius. Dates: del 20 d’abril al 20 de maig, els dimarts i els dijous, de 18 a 19h. Preu: 6,60€ per a joves de 12 a 19 anys/ 11€ per a joves de 20 anys o més.

TALLER D'ESCRIPTURA CREATIVA

Aprendràs les tècniques bàsiques de l'escriptura creativa. El taller està adreçat a aquelles persones que els agrada narrar i contar històries. Crearem històries, relats i contes amb diferents estils narratius, d'una forma dinàmica i pràctica. Una bona oportunitat per a crear una obra literària i presentar-la als Premis Juvenils de Literatura Breu de Mislata.

Places: 8. Duració: 10h. Lloc: Centre Jove del Mercat. Professorat: Alejandro Portaz – Ochovideos Producciones. Dates: del dilluns 19 al dijous 22 d´abril, de 18 a 20:30h. Preu: 6,60€ per a joves de 12 a 19 anys / 11€ per a joves de 20 anys o més. 

PROGRAMACIÓ EN LÍNIA
 


En aquest curs ens centrem en la producció, edició i publicació d'imatges i vídeos per a les xarxes socials. Aprendrem a utilitzar aplicacions d’edició i publicació de fotografies fixes i en moviment, com ara Ligthroom i Snapseed; programes de disseny i organització com Canva i Visuallyplan i vídeo com els nous Reels d'Instagram.
 

Places: 12. Duració: 10h. Professorat: Culturama, SL. Dates: dilluns 22, dimarts 23, dijous 25, dilluns 29 i dimecres 31 de març, de 17:30 a 19:00h. Preu: 6,60€ per a joves de 12 a 19 anys / 11€ per a joves de 20 anys o més.

CURS DE VALENCIÀ - NIVELL C1

Adquirir un domini general i pràctic del valencià i, a més a més, preparar la realització de les proves d’avaluació de la Junta Qualificadora de Coneixements del Valencià de la Generalitat Valenciana.  Sessions a distància en directe amb Zoom.

Places: 20. Duració: 60h. Lloc: Centre Jove del Mercat. Professorat: Fundació Ausiàs March. Dates: del 23 de març al 17 de juny, els dimarts i els dijous, de 17 a 19:30h. Preu: 22€ per a joves de 12 a 19 anys / 37€ per a joves de 20 anys o més.

ELS TALLERS + JOVES

Cursos i tallers pensats i dirigits per als i les joves entre 12 i 16 anys.
 

Si eres amant del còmic manga i vols crear la teua pròpia història, ara tens una bona oportunitat. En el taller adquiriràs nocions bàsiques sobre el còmic (narrativa, composició, color...) dissenyaràs els teus personatges i contaràs amb ells una història curta narrada en format de tira còmica. Curs en línia a través de plataforma digital.

Places: 12. Duració: 8h. Dates: dilluns 3 i 10 i dimecres 5 i 10 de maig, de 18 a 20h. Professorat: Fandogamia Editorial. Preu: gratuït. 

Participa en un projecte fotogràfic i artístic utilitzant el coneixement visual aprés, realitzant una immersió en l'art contemporani i la fotografia com a eina d'expressió personal. Caldrà portar qualsevol tipus de càmera digital i/o smarthphone per a la realització del taller.

Places: 10.Duració: 4h. Lloc: Centre Jove del Mercat Data: divendres 7 de maig, de 17 a 21h. Professorat: ANDANA. Preu: gratuït.


CURS D'IMPRESSIÓ 3D

Aprendrem continguts bàsics de modelatge i impressió 3D i adquirirem coneixements de la tècnica de fabricació tridimensional. Dissenya un marcapàgines, un clauer i un penciltopper.  Una vegada creats els dissenys podràs passar a recollir-los pel Centre Jove.

Places: 15. Duració: 8h. Data: dilluns 6, dimarts 7 i dimecres 8 de 18 a 20:30h. Professorat: Open Xarxes. Preu: gratuït. 


EINES

 

EDUCADOR/A AMBIENTAL

Adquirir coneixements i competències en educació ambiental en l'àmbit de l'educació en valors, mitjançant metodologies d'ensenyament específiques de l'educació ambiental i poder així augmentar els propis recursos d'animació amb noves tècniques, dinàmiques i jocs. Sessions a distància en directe amb Google Classroom

Places: 30. Duració: 20h. Curs en línia. Professorat: Escola Oficial d’Animació Juvenil ACCENT. Data d’inici: dimarts 30 de març. Preu: gratuït.

JOCS I ACTIVITATS AMB DISTÀNCIA FÍSICA

Adquirir coneixements i competències didàctiques necessàries per adequar la nostra activitat de grup al nou context social. Planificar l'activitat centrada en l'educació en valors i el pensament crític i poder formar xiquets, xiquetes o joves en aspectes preventius de seguretat  individual i grupal enfront del risc de transmissió de la COVID-19. Sessions a distància en directe amb Google Classroom

Places: 30. Duració: 20h. Curs en línia. Professorat: Escola Oficial d’Animació Juvenil ACCENT. Data d’inici: dimarts 27 d'Abril. Preu: gratuït.

Per a obres de poesia i narrativa en valencià  i en castellà. Els i les participants han de ser joves, de 12 a 20 anys, i han de residir a la Comunitat Valenciana. Hi ha un premi per a cada modalitat (poesia en valencià, poesia en castellà, narració en valencià, narració en castellà), per al millor treball presentat per un o una jove de Mislata i el premi a l’autor/a més jove. Les obres premiades es publiquen en un llibre dins de la col·lecció “Lletra Nova” de l’editorial Bromera. El termini de presentació acaba el dia 3 de juny de 2021.


SERVEIS

 

SERVEI DE PRÉSTEC DE CÒMIC

Al Centre Jove Túria tenim un servei de préstec de còmic. Amb el teu carnet dels Centres Joves pots portar-te a casa durant uns dies còmics de tot tipus. Estos són alguns dels títols que oferim: Ghost in the Shell, Planeta Hulk, 300, Arrugas, Queer, Mortadelo y Filemón o Superlópez.  

Amb el teu carnet dels Centres Joves pots endur-te a casa, durant uns dies, jocs de taula com ara "Jungle Speed", "Bang", "Código secreto", "Ciudadelas", "Aventureros al Tren" o "Catán". Este servei està al Centre Jove Túria.

GARANTIA JUVENIL

Busques treball? Aquesta iniciativa és per a joves, entre 16 i 29 anys, que no estiguen cursant estudis, formació ocupacional o no tinguen treball. El Centre Jove del Mercat és el centre acreditat a Mislata per l’INJUVE per a poder gestionar la inscripció en la Garantia Juvenil.

CARNETS PER A VIATJAR

El carnet d’alberguista (juvenil, adult, familiar, grup juvenil i estranger) et dóna la possibilitat d’allotjar-te en més de 4.200 albergs ubicats en 60 països de tot el món. Els carnets internacionals d’estudiant, de professor-a i jove internacional permeten obtindre descomptes en museus, activitats culturals... de tot el món. Fes-te'ls als Centres Joves.

 

La UPCCA és un servei municipal públic i gratuït per a la prevenció del consum de drogues que ofereix informació, assessorament i intervenció individualitzada, grupal o familiar. A més, també tracta l'ús inadequat/abús de les tecnologies de la informació i les xarxes socials i l’addició al tabac. Més informació al Centre Jove del Mercat.

TALLER “RAONS PER A DEIXAR DE FUMAR”

Si has pensat a deixar de fumar, t'ajudem a reduir el consum de tabac des d'un enfocament grupal i participatiu. Treballarem les raons per les quals fumes, el canvi de rutines, l'ansietat, la presa de consciència, les possibles recaigudes... Sessions amb periodicitat setmanal i una duració aproximada d'una hora.

Lloc: Centre Jove del Mercat Data: a partir del dimarts 4 de maig Professorat: UPCCA - Ajuntament de Mislata . Preu: gratuït. Més informació: 672 202 635 - [email protected]

HORTA NETA

Activitats per al coneixement, millora i conservació del medi ambient a la comarca de l'Horta

Passeig per l'horta històrica d'Aldaia.
Dissabte 24 d'abril.

Senderisme pel Vedat de Torrent.
Dissabte 8 de maig.

Taller de plantació d’aromàtiques i creació d’hotel d’insectes.
Diumenge 9 de maig.

Inspecció ecològica del riu Túria a Quart de Poblet.
Dissabte 15 de maig.

Passejada pel barranc del Carraixet des de Moncada.
Dissabte 22 de maig.

Ruta amb bici per les alqueries i les hortes d’Alaquas, Picanya i Xirivella.
Dissabte 5 de juny.

Senderisme a la llum de la lluna a Picassent.
Divendres 25 de juny.

Ruta botànica pel parc natural de l’Albufera.
Dissabte 26 de juny.

Més informació a: www.mislatajove.org 

CONDICIONS GENERALS DELS CURSOS I TALLERS

 

Començament i durada dels cursos:
Tots els cursos i tallers començaran, cadascú en la data que pertoque, a partir del 23 de març.
Inscripció: fins al començament de l’activitat. La inscripció tindrà lloc als Centres Joves de Mislata. Els cursos únicament tindran lloc si hi ha més de 10 persones hi inscrites. Els cursos i tallers s’adrecen a joves residents a Mislata de 12 a 30 anys (excepte als cursos i tallers que especifiquen edats concretes). La inscripció podrà ser presencial als Centres Joves, per telèfon i en línia. Es podrà inscriure la persona interessada o una altra persona de la mateixa unitat familiar. En el cas d’una persona que s’inscriu per primera vegada en una activitat, s’haurà de mostrar el DNI físicament o altre document que l’identifique.
Inscripció per internet: pots fer la inscripció per internet. Si mai no ho has fet, el primer pas és vindre als Centres Joves a recollir la teua clau, a partir d'eixe moment podràs matricular-te des de www.mislatajove.org en els cursos i tallers.
Certificats: quan acabe cada curs o taller es lliurarà el corresponent certificat d’assistència. Per poder obtindre’l caldrà haver assistit, com a mínim, al 80% de les sessions.
Inscripcions i informació:
Centre Jove del Mercat. C/ Major, 36. Tel.: 963 990 340.
Centre Jove Túria. C/ Túria, 13. Tel.: 963 837 141.
Correu electrònic:  [email protected]
Whatsapp: 672368102

 

Prevenció COVID19: fem, entre totes i tots, un oci segur!
Els cursos, tallers i serveis estan adaptats a les mesures de prevenció de la COVID19 indicades per les autoritats sanitàries. Es fan neteges i desinfeccions extraordinàries, t'oferim gel hidroalcohòlic i hem limitat els aforaments dels nostres espais per a mantindre la distància de seguretat. Recordem que és obligatori l'ús de la mascareta i necessari rentar-se freqüentment les mans.

Tornar