XVII Jornades Contra la Violència de Gènere

Fins al 25 de novembre
Dona
Del 25/11/2020 al 25/11/2020

ACTUACIONS 25 NOVEMBRE 2020


Campanya "No em toques el whatsapp"

Enguany l'exposició es situa als centres d'educació secundària IES Molí del Sol (hall). La visita guiada està destinada a un total de 16 grups de tercer de l'ESO, i en L'IES La Moreria (Pavelló esportiu) destinada a un total de 5 grups de tercer d'educació secundària. Consisteix en la realització de 21 tallers amb un total de 262 alumnes/as.

L'activitat està dinamitzada per la promotora i l'agent d'igualtat de l'Ajuntament de Mislata. Amb aquesta activitat es pretén sensibilitzar a l'alumnat en la prevenció de la violència de gènere en les relacions de parella que sorgeixen durant l'adolescència.


Taller "Tiktokeando contra la violència de gènero"

Impartit per l'empresa Espai Calandra en els IES La Moreria, el IES Molí del Sol i el Col·legi Sagrado Corazón, destinat a l'alumnat de segon de secundària.

Consisteix en la realització de 18 tallers amb un total de 234 alumnes. L'objectiu fonamental del taller és presentar l'aplicació Tiktok com una eina perquè l'alumnat puga elaborar missatges de sensibilització i prevenció contra la violència de gènere i compartir entorn al 25N amb peces audiovisuals, a l'estil dels vídeos realitzats en la xarxa social Tiktok.


Tallers de prevenció de la violència de génere a través de les xarxes socials

Els tallers tenen lloc a l'IES Músic Martín i Soler i Santa Cruz i estan compostos per un total de 6 grups de segon d'educació secundària amb aproximadament 80 alumnes/as.


Premi del XIII Certamen de Relat Curt amb perspectiva de gènere


Premi a la menció honorífica a l'Artista local. Dotat amb 500 euros, al relat titulat: "Querido diario", de l'autora Rocio Chico Camacho.

Premi modalitat de relato en castellà. Dotat amb 500 euros, al relat: "El discurso" de l'autora Laura Cabello Henche.

Premi modalitat de relat escrit en valencià. Dotat amb 500 euros, al relat titulat: "Lluernes" de l'autora Amparo Grafià Hernández.


S'editaran 500 exemplars amb els relats guanyadors per a la seua difusió entre la població.


Premi del XI Concurs de Cartells 25N.
Dia Internacional Contra la Violència de Gènere 2020

Premi a la menció honorífica a l'artista local. Dotat amb 500 euros, al cartell titulat “SILENCIS ALS BALCONS” de l'artista Sr. David Clemente Pérez.

Premi dotat amb 500 euros, al cartell titulat: “ENS VOLEM VIVES” de l'artista Mª Pilar Rodríguez Villanueva.

Exposició permanent de totes dues obres guanyadores a la Casa de la dona de Mislata.

Col·locació de 7 mupis en les marquesines situades en diferents espais públics de la població amb la imatge guanyadora del premi durant el mes de novembre com a imatge de les XVII Jornades contra la violència de gènere, 2020.


“Campanya sensibilització ciutadana: “I·luminem el camí”

S'utilitzarà la llum per a difondre missatges de sensibilització i prevenció contra la violència de gènere en diferents espais de Mislata.


Campaña “Mislata contra la violència masclista. Si l’ajudes pot!


Distribució de 50.000 bosses de pa amb este lema en els forns i despatxos de pa del municipi. Per a mostrar a la ciutadania el rebuig de Mislata davant la violència masclista, la necessitat de lluitar contra ella, i com totes les persones podem formar part de les xarxes de suport per a posar-li fi.Campanya de Mascaretes Morades amb el lema "Contra el masclisme, NO CALLAREM"

Campanaya destinada tant a les associacions de dones de Mislata com a la població en general. Amb aquesta campanya es pretén sensibilitzar a la població sobre la importància de visibilitzar públicament el rebuig contra qualsevol manifestació de violència contra les dones.


Manifest 25N


Elaborat pels centres d'educació secundària de la població. Aquest any degut a les condicions sanitàries s'elaborarà un audiovisual amb la participació de l'alumnat dels diferents centres de secundària per a la seua posterior difusió a través de les xarxes socials entorn al 25N.


Reunió anual del "Consell de les Dones i per la Igualtat"

Per al desenvolupament de les seues funcions en la promoció de la igualtat i la prevenció de la violència de gènere en el municipi, amb la proposta i dinamització d'intervencions concretes.

Tornar