XVI Jornades contra la violència de gènere "Si l'ajudes, pot"

Del 5 al 25 novembre
Dona
Del 25/11/2019 al 25/11/2019

XVI Jornades contra la violència de gènere "Si l'ajudes, pot"

5 DE NOVEMBRE 
18:00h -  Casa de la Dona

INAUGURACIÓ DE LES JORNADES, a càrrec de l'alcalde de Mislata, Carlos Fernández Bielsa i la regidora de Polítiques d'Igualtat, Carmen Lapeña Bueno. 

Lliurament de premis del «X CONCURS DE CARTELLS. 25 DE NOVEMBRE. DIA INTERNACIONAL CONTRA LA VIOLÈNCIA DE GÈNERE». A través de la música i de la poesia denunciarem el maltractament i els assassinats de dones. 

En finalitzar l'acte, es realitzarà la “70 CONCENTRACIÓ CONTRA LA VIOLÈNCIA DE GÈNERE.” 

 

7 DE NOVEMBRE 
17.30h. - C/ Miguel Hernández

Inauguració de la VI edició d'“ART AL CARRER”. Exposició al C/ Miguel Hernández, durant totes les jornades, d'una col·lecció d'obres realitzades per la ciutadania de Mislata contra la violència cap a les dones. 

Organiza: Asociación de Mujeres Progresistas de Mislata. 

 

13 DE NOVEMBRE 
18.30h. - Casa de la Dona

Xarrada-Col·loqui: «ACTUACIONS CONTRA LA VIOLÈNCIA MASCLISTA EN L'ÀMBIT POLICIAL». 

Organitza: Asociación de Mujeres de Mislata 

 

14 DE NOVEMBRE 
18:00h. - Casa de la Dona.

JORNADA: «MERCANTILITZACIÓ DEL COS DE LES DONES MIGRANTS EN L'AGENDA FEMINISTA”. A càrrec de Juliana Jiménez, advocada experta en violència cap a les dones. 

Organitza: Associación Por Ti Mujer 

 

20 DE NOVEMBRE 
18:00h. - Centre Cultural Carmen Alborch

CINE: Ciutat del silenci. Entrada gratuïta. Places limitades. Recollida d'entrades el dia de la projecció, de 10 a 14 i a partir de les 16 fins a completar l'aforament, a la Casa de la Dona. 

Organitza: Regidoria de Polítiques d'Igualtat

 

21 DE NOVEMBRE 
18.30h.  - Casa de la Dona

CONFERÈNCIA: «EDUCAR EN IGUALTAT, ÈXITS, REPTES, DESAFIAMENTS». Impartida per Agustín Zaragozá, agent d'Igualtat, periodista, escriptor, filòsof. 

Organitza: Associació Amamanta


22 DE NOVEMBRE 
11.30h. - Eixida des de la Casa de la Dona

EIXIDA CULTURAL: “ITINERARIS MUSEÍSTICS EN CLAU DE GÈNERE: L'ALTRA MIRADA”. Eixida des de la Casa de la Dona al Museu d'Història de València. Visita guiada. Informació i inscripció en l'associació. Entrada gratuïta. 

Organitza: Associació Espai Violeta 

19:00h. - Casa de la Dona 

TAULA REDONA «SITUACIONS POLICIALS REALS EN ELS CASOS DE VIOLÈNCIA DE GÈNERE». Participen Mamen Alamar, advocada; Luis Virgilio Ruiz, advocat, un representant de la Policia Nacional i Susana Gisbert, fiscal de Violència de Gènere. 

Organitza: Associació Mujeres Ciudadanas de la Comunidad Valenciana 

 

25 DE NOVEMBRE 
CLAUSURA DE LES XV JORNADES CONTRA LA VIOLÈNCIA DE GÈNERE, 2019

De 10 a 12h

XII CAMPANYA DEL LLAÇ BLANC. Es repartiran llaços blancs com a símbol de rebuig de la violència contra les dones a l'Ajuntament, Casa de la Dona, Centre Cultural Carmen Alborch i Centre Sociocultural La Fàbrica. 

11:00h. - Plaça de la Constitució

LECTURA DEL MANIFEST CONTRA LA VIOLÈNCIA DE GÈNERE. En este acte participaran, per segon any consecutiu, l'alumnat dels instituts de Mislata. 
Organitza: Regidoria de Polítiques d'Igualtat coordinat amb la Comissió d'Igualtat i Convivència dels IES de Mislata. 

18:00h. - Casa de la Dona

MANIFESTACIÓ CONTRA LA VIOLÈNCIA DE GÈNERE. Ens trobarem a la porta de la Casa de la Dona per a acudir a la manifestació convocada pel Moviment Feminista de València. Inici a les 19.30h al Parterre

Recorregut: (cantó C/ La Pau), Palau de Justícia, C/ Colom, Xàtiva, Marqués de Sotelo i finalitzarà a la plaça de l'Ajuntament de València.

CAMPANYES DE SENSIBILITZACIÓ CIUTADANA CONTRA LA VIOLÈNCIA MASCLISTA 

“NO A LA VIOLÈNCIA CONTRA LES DONES. SI L'AJUDES, POT”
Amb esta macrocampanya de sensibilització ciutadana es pretén conscienciar la població que és necessari i urgent acabar amb la violència contra les dones. Al mateix temps, es transmet un missatge positiu per a les víctimes, no estan soles. Esta campanya es desplega en diversos àmbits d'actuació: 

1. Locals d'hostaleria (bars, restaurants...). Amb 400 tovalloners amb el lema. 
2. Forns i despatxos de pa. Amb el repartiment de 45.000 bosses amb el lema imprés. 
3. Repintat, per quint any consecutiu, de passos de vianants de la població. 

“NO EM TOQUES EL WHATSAPP!” 
Des del 15 d'octubre i durant el mes de novembre s'impartirà a l'alumnat de 3r de l'ESO dels IES de Mislata un taller amb l'objectiu de sensibilitzar i conscienciar l'alumnat sobre la detecció de la violència contra les dones a través de les xarxes socials. Impartits per l'agent d'Igualtat de l'Ajuntament de Mislata. 

 “L'ARBRE CONTRA LA VIOLÈNCIA DE GÈNERE”
Per tercer any consecutiu, durant les jornades, l'olivera ubicada en la porta de la Casa de la Dóna acollirà en les seues branques les opinions de la ciutadania sobre la violència masclista com a testimoni de participació ciutadana. 

“AMB LA VIOLÈNCIA NO ES JUGA”
Un any més, s'ha proposat combatre la violència de gènere als terrenys de joc col.locant pancartes en els pavellons municipals. 

ESPAIS LLIURES DE VIOLÈNCIA MASCLISTA
 Intervenció de sensibilització i actuació en col·laboració amb empreses i centres públics de la localitat, amb la finalitat d'implicar-los enfront de qualsevol tipus de violència exercida contra les dones. Es distribuirà en els establiments una guia amb les actuacions en les situacions de maltractaments i una etiqueta adhesiva que identifique l'establiment col·laborador. 

COL·LABOREN: Asociación Amamanta, Mujeres Ciudadanas de la Comunidad Valenciana, Asociación Espai Violeta de Mislata, Asociación de Mujeres de Mislata, Asociación de Mujeres Progresistas de Mislata, Asociación Por ti Mujer-Red Aminvi, IES de Mislata

CASA DE LA DONA C/ Miguel Hernández, 5 46920 MISLATA. Tel. 963 137 338
016 Teléfon d’Atenció a Dones Maltractades. Gratuït. Les 24 horas del dia

 Tornar