Reciclar té premi a Mislata

La campanya de conscienciació que premia les bones pràctiques amb el medi ambient rep, un any més, una gran acollida
30 de maig 2019

A principis d'abril, s'aprovava un nou Pla Integral de Residus per a la Comunitat Valenciana (PIRCV), amb l'objectiu de coordinar l'actuació de les diferents administracions públiques en vies d'una adequada gestió dels residus. I un dels principals punts del pla és el Sistema de Depòsit, Devolució i Retorn d'envasos (SDDR), que consistix en l'abonament d'un valor econòmic associat per envàs reciclat subjecte al SDDR (llandes, plàstic i vidre). Eixe valor serà reembossat al consumidor en retornar els envasos, en bones condicions, a qualsevol comerç o plataforma comercial. 

No obstant això, i encara que encara no està en marxa eixe projecte, des de fa diversos anys, coincidint amb el Dia del Medi Ambient, a Mislata s'implanta durant tot un mes una màquina de reciclatge amb incentius que premia les bones pràctiques a través de regals i sortejos. I de nou, enguany la regidoria de Medi Ambient juntament amb l'empresa pública Nemasa, ha posat en marxa la campanya “A Mislata, reciclar té premi”, per a incentivar el reciclatge entre la ciutadania. 

La campanya de conscienciació té com a protagonista una màquina de reciclatge instal·lada en l'entrada de les oficines de Nemasa, on els veïns i veïnes poden depositar els seus residus a canvi d'uns punts, "nemasitos", que posteriorment podran canviar per regals. Els elements que es poden depositar són botelles de plàstic, llandes, piles i telèfons mòbils, i per cada element reciclat, la màquina expén un tiquet amb els punts aconseguits. El canvi d'eixos punts, un mínim de 20, per regals es fa en les pròpies oficines de l'empresa pública.

A més, els usuaris i usuàries poden participar en el sorteig d'un abonament anual de MIBISI, el servei públic de lloguer de bicicletes, entregant almenys un dels tiquets expés per la màquina. El sorteig es durà a terme el 27 de juny i es repartiran un total de 10 abonaments entre tots els i les participants, amb l'objectiu d'incentivar també la mobilitat urbana sostenible.

Esta campanya promocional i de conscienciació estarà activada fins al pròxim 10 de juny i, de moment, està tenint un gran acolliment entre els mislaters i mislateres. L'objectiu que es perseguix és motivar a les persones a reciclar, remarcant la importància que té este gest per a protegir i preservar el nostre entorn.

 
_MG_4685
_MG_4685
_MG_4691
_MG_4698
_MG_4706
_MG_4709
_MG_4711
Tornar