Mislata finalitza la VII edició del MAC amb més de 8.000 espectadors

Les jornades del cap de setmana es desenvolupen amb una enorme participació de públic i amb espectacles d'una gran qualitat artística i tècnica
21 de maig 2019

Fa set anys, va nàixer a Mislata un projecte cultural que pretenia traure les arts escèniques al carrer i acostar-les a la ciutadania. I ho va fer en un moment en què molts festivals baixaven la persiana obligats per la conjuntura econòmica. Set anys després, el festival ‘Mislata Art al Carrer’, més conegut com el MAC, ha aconseguit consolidar-se com un dels esdeveniments culturals més valorats i esperats pels veïns i veïnes de Mislata. Prova d'això és el gran acolliment de públic que ha tingut esta edició, que ha comptat amb més de 8.000 espectadors que han presenciat els 25 espectacles que hi havia programats.

Este cap de setmana concentrava el major nombre d'espectacles i, alhora, els més esperats. El divendres a la vesprada, un concert musical per a tota la família concentrava enfront de l'ajuntament a molts xiquets i xiquetes que ho van passar en gran cantant i ballant les cançons interpretades per Pop’s Corn. I ja a la nit, l'amfiteatre de Felipe Bellver es quedava xicotet per a acollir un dels espectacles que més ha agradat al públic i que més èxit ha tingut en esta edició. Els bascos Lurrak van oferir un espectacle musical de circ contemporani d'una gran qualitat artística que va deixar a tots els espectadors meravellats.

La maratoniana jornada del dissabte començava al matí amb una altra cita per a tota la família en l’Hort de Sendra. Gràcies a la proposta de Pop&Circ en família, els més xicotets van poder jugar i practicar deferents tècniques circenses i sentir-se artistes de circ durant un matí. Mentrestant, els majors, van poder gaudir del concert en acústic de la gaditana Carmen Boza, qui va presentar el seu últim treball La caja negra. Ja a la vesprada, l'actuació del grup mislater Maratukada animava amb els seus ritmes els carrers de la ciutat i era el preludi dels dos espectacles vespertins. La companyia valenciana La Finestra convertia la plaça de la Constitució en un autèntic circ i feia les delícies del nombrós públic que va presenciar les seues acrobàcies i malabars. I a continuació, Mireia Miracle, sense a penes diàleg, omplia ella sola l'escenari i oferia un espectacle poètic amb tocs d'humor, que va encantar tant a xicotets i majors enfront del Centre Cultural Carmen Alborch. A la nit, l'amfiteatre de Felipe Bellver tornava a omplir-se per a presenciar la proposta dels murcians UpArte, un espectacle ple d'acrobàcies d'un altíssim nivell tècnic, i que tot el públic va saber apreciar amb gran admiració.

L'última jornada del Mislata Art al Carrer 2019 es va iniciar el diumenge al matí amb l'espectacle itinerant de Tutatis, els qui van portar a Mislata un trocet de la festa dels cavalls de Menorca. Una posada en escena molt vistosa i animada amb unes marionetes de gran grandària que van recórrer tota l'avinguda de Gregorio Gea. A la vesprada, la plaça de la Constitució era l'escenari del penúltim espectacle del festival. Malgrat les constants amenaces de pluja, Vol’e Temps concentrava de nou a un nombrós públic que va seguir molt atent la història que anaven desenvolupant la parella d'artistes amb el teatre i les acrobàcies com a fil conductor. 

Just abans d'esta funció, l'alcalde de Mislata, Carlos Fernández Bielsa, clausurava de forma oficial esta setena edició del MAC, posant en relleu els orígens del festival i el passat circense de la ciutat. “Sense cultura no hi ha llibertat, i que Mislata siga una ciutat cada dia més lliure on la cultura estiga a l'accés de tot el món, gràcies per exemple a este festival, és fonamental”, concloïa Bielsa. 

I per a finalitzar, l'expectació es traslladava de nou a l'avinguda de Gregorio Gea per a presenciar l'espectacle que tancava esta edició del MAC. Amb una espectacular i vistosa posada en escena, la companyia d'artistes internacionals Faltan 7 va posar el millor fermall d'or al festival, posant així punt final a una de les edicions més participatives i que ha consolidat al MAC com un festival d'arts escèniques referent de cultura accessible a tota la ciutadania.

 
La Finestra
La Finestra
Vol'e Temps
Faltan7 1
Lurrak
Tutatis
UpArte
Carmen Boza
Faltan7 2
Clausura 2
Tornar