El MAC encara la seua recta final amb multitud d'espectacles pels carrers de Mislata

La dansa, el teatre i el ‘MAC Pro', un col·loqui amb experts en el món de les arts escèniques, van ser els protagonistes en la vesprada del dijous
17 de maig 2019

El MAC continua sent el protagonista als carrers de Mislata. El festival d'arts escèniques seguix amb la seua àmplia oferta cultural des de divendres passat 10 de maig i encara ja la seua recta final amb multitud d'espectacles fins a este diumenge 19 de maig. Després de dedicar durant els últims dies unes sessions especialment adreçades a xiquets i joves amb el ‘MAC Escolars’ i el ‘MAC al Pati’, la vesprada d'ahir dijous va arrancar amb força les que seran ja les últimes jornades del festival.

L'avinguda Gregorio Gea va acollir una actuació dels i les alumnes del Conservatori Professional de Dansa de València. Els joves, dirigits per Tatiana Clavel, professora del conservatori, van realitzar una coreografia per a reivindicar la importància de la dansa en les arts escèniques. El tema central d'enguany era la indústria tèxtil, una creació pròpia dels alumnes de 4t curs. Amb una posada en escena molt visual, els assistents van poder gaudir de moviments molt treballats on l'expressió corporal estava dirigida a prendre consciència sobre el consum abusiu i d'una indústria que a la llarga és totalment insostenible. L'objectiu del MAC amb este espectacle, era reivindicar la importància de la dansa, traure-la al carrer perquè la gent conega i accedisca a esta disciplina, i donar-li difusió i visibilització dins de les arts escèniques.

A les 7 de la vesprada començava a la Sala Municipal d'Exposicions la segona edició del ‘MAC Pro’, el tema del qual enguany era “Espais i escenaris no teatrals com a llocs de representació”. El col·loqui va reunir 4 professionals de les arts escèniques de diferents àmbits: Sergi Heredia, actor i integrant de FAM, companyia de teatre al carrer; Marisa Ibáñez, component de la companyia de teatre i circ La Troupe Malabó i La Dolenta; Toni Tordera, autor de projectes en espais no teatrals; i María Ángeles Margirant, distribuïdora de projectes escènics i empresària cultural. Ana Campos, membre de l'equip de direcció artística i tècnica del MAC, va ser l'encarregada de moderar el col·loqui. Ja en la segona part del col·loqui, el públic assistent va poder preguntar directament als professionals i conéixer de prop la part més tècnica, barreres, problemes i dificultats a les quals s'enfronten actors i companyies d'esta modalitat de teatre de carrer.

I per a acabar la jornada, va tindre lloc l'únic espectacle del festival que es realitzava en sala. La companyia valenciana La Teta Calva representava en el teatre del Centre Cultural Carmen Alborch la seua obra ‘Qué pasó con Michael Jackson’, un drama adreçat a públic jove i adult dirigit per Xavo Giménez, i que prenent com a punt de partida la mort de Michael Jackson abordava temes com la soledat i la necessitat de sentir-se volguts.

 
Conservatori Dansa 1
Conservatori Dansa 1
Conservatori Dansa 2
Conservatori Dansa 3
MAC Pro
0006
0029
La Teta Calva 1
La Teta Calva 2
La Teta Calva 3
Tornar