El MAC arranca amb força en el seu primer cap de setmana a Mislata

Els carrers i places de la ciutat es convertixen en l'escenari dels primers espectacles de circ, màgia i teatre
13 de maig 2019

El MAC 2019 ja ha començat a rodar i Mislata ja ha pogut gaudir intensament d'este primer cap de setmana del seu festival d'arts escèniques en el carrer i que fins a diumenge que ve 19 de maig inclourà espectacles de circ, teatre, dansa, màgia i música.

El divendres, al voltant de les sis de la vesprada, el públic congregat en l'avinguda de Gregorio Gea es traslladava a principis del segle XX i assistia a un esdeveniment únic, la inauguració del primer viatge del seu 'Zeppelin' i que al seu torn inaugurava també el festival. Es tractava de l'espectacle de la companyia catalana La Baldufa, que amb la seua gran estructura sobre rodes i el seu art per a fer riure a tot el públic, van fer les delícies sobretot dels més xicotets que van ser seguint sorpresos tot el recorregut del Zeppelin.

I el mateix divendres, guardava un últim espectacle per a tancar la primera jornada del MAC. L'amfiteatre de Felip Bellver acollia a una de les companyies de circ en el carrer més potent del panorama actual, Vaivé Circ, amb el Premi Nacional de Circ en el seu palmarés. Presentaven 'Esencial', amb una posada en escena inspirada en el 'Arc de Santmartí de Waldorf', un joc compost per pilars i arcs que propiciava una espectacular escenografia i que servia d'estructura perquè els i les artistes realitzaren multitud d'acrobàcies.

El dissabte al matí, el MAC donava pas a la creativitat dels més xicotets, amb una proposta artística conduïda per Exdukere en la que xiquets i xiquetes s'endinsaven en el món del circ creant-se els seus propis barrets de circ màgics a les portes de la Biblioteca Municipal. I ja a la vesprada i a la nit, el públic va poder gaudir en doble sessió de l'espectacle de Jean Philippe Kikolas, un dels més especials i intimistes de tota l'edició. 'Calor', una obra de circ contemporani que s'inspira en la situació en la qual viuen moltes persones faltes de llar, viatgeres involuntàries que es van veure forçades a deixar les seues cases. Un espectacle senzill, poètic i commovedor que combinava el clown amb les arts circenses, presentant un univers oníric i poètic, on el públic era convidat a sentir, a imaginar i a riure.

I per a tancar este primer cap de setmana del MAC, el festival es traslladava ahir diumenge al matí a l'avinguda de La Pau, davant del Centre Cívic. La companyia valenciana La Troupe Malabo, referents en el món del Pallasso, van presentar al nombrós públic assistent 'Abracadabra', el seu espectacle d'humor per a tots els públics que mescla màgia i clown a parts iguals i que es va convertir en el pla familiar perfecte per a passar el matí.

Durant tota esta setmana, el MAC anirà dirigit a escolars, amb les sessions matinals de dimarts a divendres del 'MAC Escolar', i als joves, amb la sessió del dimecres de 'MAC al Pati', dos propostes per a fomentar també la cultura i les arts escèniques entre els més menuts. I d'esta manera, el festival arrancarà la seua recta final a partir del dijous intensificant els seus espectacles durant tot el cap de setmana.

MAC - Vaivén Circo 2
MAC - Vaivén Circo 2
MAC - Vaivén Circo 1
MAC - La Baldufa 'Zeppelin' 1
MAC - La Baldufa 'Zeppelin' 2
MAC - taller creativo 1
MAC - taller creativo 2
0065
0039
DR_F2640
DR_F2716
Tornar