El MAC de Mislata celebrarà la seua setena edició del 10 al 19 de maig

L'Ajuntament anuncia les dates i el cartell del seu festival d'arts escèniques, que tornarà a omplir els carrers de la ciutat de teatre, circ, dansa i música
06 de maig 2019

Després de sis edicions programant a les millors companyies nacionals i sumant notables èxits de públic, el MAC (Mislata Art al Carrer) s'ha consolidat com un dels festivals d'arts escèniques de referència en la Comunitat Valenciana. L'aposta de l'Ajuntament de Mislata per traure la cultura dels teatres al carrer i universalitzar el seu consum ha fet efecte, fins al punt de convertir-se en un dels esdeveniments municipals més esperats per la ciutadania.

És per això que el Consistori ha anunciat ja les dates i el cartell de la que serà la setena edició del MAC, que se celebrarà del 10 al 19 de maig, concentrada com en anys anteriors en dos caps de setmana, de divendres a diumenge, replets d'actuacions al carrer -en diferents punts de la ciutat- i amb espectacles d'accés lliure i gratuït. Com explica l'alcalde, Carlos Fernández Bielsa, este és el principal objectiu del MAC, "acostar les arts escèniques a tots els públics, també als qui no solen ser consumidors de cultura o als qui no poden permetre's pagar una entrada per a veure a companyies teatrals d'este nivell". 

L'organització repetirà una vegada més la fórmula que tan bé ha funcionat en les seues edicions anteriors, amb una clara aposta pels criteris de qualitat de les seues propostes escèniques. Més d'una quinzena de companyies de primer nivell arribades des de tots els racons del país presentaran els seus nous espectacles als carrers de Mislata. El públic del MAC tindrà enguany l'oportunitat de gaudir entre altres d'espectacles com el de Vaivén Circo -una companyia andalusa amb el premi Nacional de Circ i que obrirà el festival-, l'actuació dels bascos Lurrak -una de les millors companyies que mescla totes les disciplines artístiques-, l'espectacle de la companyia UpArte (Múrcia) -una companyia de circ contemporani que conjumina teatre amb acrobàcies i tècniques circenses- o l'espectacle que tancarà el festival de la companyia Faltan 7 -amb artistes de diverses nacionalitats que ens presentaran el treball que ha obtingut el premi Feten 2019 al millor espectacle de carrer-. 

A més, els més xicotets també tindran el seu moment de protagonisme durant el festival, amb MAC Escolar i MAC al Pati, unes sessions especialment dirigides a ells, amb la finalitat de fomentar també la cultura entre els xiquets i xiquetes. I enguany torna el MAC Pro, una jornada de debat per a professionals de les arts escèniques, gestors culturals i organitzadors d'altres festivals, però a la qual també podrà assistir qualsevol persona interessada en este sector. 

També en l'edició d'enguany, el MAC continuarà amb els concerts per a públic familiar en l'emblemàtic Hort de Sendra. En esta ocasió serà el dissabte 18 de maig al matí, una jornada que inclourà tallers circenses per als més xicotets i l'actuació de l'artista andalusa Carmen Boza.

Tota la informació del festival (companyies, espectacles, horaris, plans d'ubicació, etc.) estarà disponible en la web pròpia del festival (www.macmislata.es) i en una aplicació per a dispositius mòbils del MAC, que s'activarà en els pròxims dies.

 
MAC - La banda de otro4
MAC - La banda de otro4
MAC - Maduixa1
_P9I0524
Tornar