Els instituts de Mislata s'unixen a les celebracions del Dia Internacional de la Dona

Les coordinadores d'Igualtat dels instituts organitzen diferents activitats informatives i reivindicatives per a treballar amb els joves l'objectiu de la igualtat real
08 de març 2019

Com cada any, els instituts de Mislata s'han volgut sumar a les activitats de les Jornades de la Dona amb la realització de diferents accions que tenien com a objectiu treballar amb els més joves l'apoderament de la dona, l'intercanvi de rols i la igualtat real entre dones i homes. Durant les últimes dos setmanes, els instituts han treballat la coeducació, buscant conscienciar sobre la necessitat de crear relacions entre els dos sexes basades en els mateixos drets, el reconeixement mutu, el respecte, la llibertat i la responsabilitat compartida.

En l'IES Molí del Sol, a través del lema “Nosaltres també podem”, des de la coordinadora d'Igualtat, amb la col·laboració de l'AMPA, han preparat un photocall en el qual representaven els diferents rols de dones i homes a través del famós cartell “We can do it”, del dissenyador gràfic estatunidenc J. Howard Miller, i que ha servit històricament per a promoure el feminisme. A més, les alumnes, professores, mares de l'AMPA i resta de treballadores del centre van confeccionar el cartell “Molineres del sol,” amb un missatge clarament reivindicatiu.

Per part seua, l'institut Martí i Soler, a través de la mateixa imatge de “We can do it”, va animar a tots els i les alumnes a fer-se fotos amb una frase reivindicant la igualtat i caracteritzant-se com la protagonista del cartell. L'objectiu final era confeccionar un mural amb microfotos de tot l'alumnat. A més, el professorat ha estat treballant a les aules la desigualtat existent mitjançant l'anàlisi de pel·lícules, textos i cançons. Destacada va ser també l'activitat denominada ‘esmorzar violeta’, on tot el centre es va manifestar al pati amb pancartes, roba violeta i globus.

El tercer dels instituts públics de Mislata, l'IES La Moreria, va instal·lar en el seu hall l'exposició “Marea de frases violetes”, cedida per l'associació de Dones en Acció de Xirivella, sobre diferents dones amb papers rellevants en la lluita dels drets de la dona. Una altra de les activitats que van realitzar va ser una dramatització preparada per l'alumnat de primer i segon d'ESO, presentant a dones obreres al llarg de la història i que van fer de la defensa de la igualtat l'objectiu de les seues vides. A més, també van confeccionar i van repartir 500 adhesius reivindicatius realitzats per l'alumnat de la comissió d'Igualtat.

La regidora de Dona i Polítiques d'Igualtat, Carmen Lapeña, va visitar l'institut Molí del Sol per a col·laborar en l'activitat per a lluitar per la igualtat real i l'apoderament de la dona i animar als més joves a fer-ho, remarcant el valor d'este tipus d'activitats dirigides a la joventut, ja que representen el futur de la societat.

Amb estes activitats, des dels instituts s'ha volgut promoure la importància de la conscienciació dels més joves, ja que la millor manera de lluitar contra els rols de gènere és l'educació en la igualtat i el respecte.

 
_MG_9024
_MG_9024
_MG_8962
_MG_8973
_MG_8977
_MG_8981
_MG_8984
_MG_8990
_MG_8991
_MG_8993
Tornar