L'Ajuntament de Mislata signa l'acord d'ampliació d'ajudes a les famílies per a escoles infantils

El pressupost destinat a este tipus d'ajudes es convertix en el més alt de tota l'àrea metropolitana
27 de desembre 2018

En el passat Ple Ordinari de 29 de novembre, es va aprovar per unanimitat de tots els grups el Pressupost General de 2019 de l'Ajuntament de Mislata. En el punt corresponent a tal aprovació, es va consensuar una esmena “in voce” presentada per la portaveu del PSOE que recollia el contingut d'altres esmenes de l'oposició per a l'ampliació pressupostària destinada a les ajudes a les famílies per a escoles infantils. 

Hui, representants del govern i ple municipal s'han reunit amb les i els representants de les escoles infantils de Mislata per a signar eixe acord d'ampliació d'ajudes a les famílies per a estos centres educatius i que tindrà efectes ja a partir de la convocatòria de subvencions del pròxim curs escolar.

Del conjunt dels comptes municipals per al 2019, un 13% del pressupost (una mica més de 4 milions d'euros) està destinat a ajudes socials, dins de les quals es troben les dirigides a les famílies per a escoles infantils. Amb este acord aconseguit, la partida pressupostària destinada a tal fi s'augmenta en 94.000 euros, amb el que la xifra aconseguida quedarà fregant els 400.000 euros, convertint-se així en el major pressupost destinat a este tipus d'ajudes de tota l'àrea metropolitana. A més, segons un informe aportat per les pròpies escoles infantils, s'estima que d'este acord eixiran beneficiats 352 xiquets i xiquetes.

L'alcalde, Carlos Fernández Bielsa, ha afirmat que este acord “possibilitarà l'accés també a rendes mitjanes, la qual cosa facilitarà que un major nombre de ciutadans puguen accedir a estes ajudes que potenciaran sobretot la conciliació familiar, que és un dels objectius del govern municipal”. I també ha remarcat davant les representants escolars que es tracta d'un acord de mínims, ja que la xifra podria augmentar-se al llarg de l'any. 

Per part seua, les escoles infantils han mostrat la seua satisfacció davant l'acord signat i han agraït a l'equip de govern i a la resta de representants polítics la seua voluntat de consens perquè esta ampliació d'ajudes es faça efectiva.

 
_MG_3542
_MG_3542
_MG_3540
_MG_3554
Tornar